Sam Raimi regisseert remake 'A Prophet'

Sam Raimi regisseert remake 'A Prophet'

Spider-Man en Evil Dead regisseur zet tanden in Franse gevangenistopper.

Midden 2013 verscheen al het bericht dat Sony Pictures zijn zinnen had gezet op Engelstalige remake van Jacques Audiards succesvolle Franstalige gevangenisfilm A Prophet / Un prophète. Nu meldt Deadline dat filmmaker Sam Raimi de regie op zich zal nemen.

Volgens Sony’s Hannah Minghella zou de originele film uitstekend te vertalen zijn naar een Engelstalige variant. Raimi is bij de meeste mensen bekend van de Spider-Man-trilogie en de Evil Dead-films. De laatste jaren regisseerde hij de films Drag Me to Hell en Oz the Great and Powerful en was hij onder meer betrokken bij de tv-serie Ash vs Evil Dead.

Het voor een Oscar genomineerde A Prophet / Un prophète (RT = 97%, IMDb = 7,9, FT = 7,9) gaat over de 19-jarige analfabeet Malik El Djebena (Tahar Rahim), die veroordeeld is tot zes jaar in de gevangenis. Hij arriveert alleen bij de gevangenis en hij oogt jonger en kwetsbaarder dan zijn medegevangenen. Wanneer hij in het nauw gedreven wordt door de leider van de Corsicaanse bende die in de gevangenis de dienst uitmaakt, krijgt hij een aantal 'opdrachten' die hij moet uitvoeren. Hierdoor wordt hij sterker en wint hij het vertrouwen van de bendeleider. Maar Malik is dapper en een snelle leerling en heeft de moed om in het geheim zijn eigen plannen in gang te zetten. Hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair