Wat Chris Rock zou doen als hij niet bekend was

Wat Chris Rock zou doen als hij niet bekend was

En heeft hij besloten als presentator van de Oscars af te zien?

Het zit wel snor met komediant Chris Rock. Zelfs als hij het niet had geschopt tot acteur of bekendheid dan zou hij er goed vanaf gekomen zijn. De 50-jarige vertelde dat aan J.B. Smoove tijdens een programma van MSG. "Ik zou dan een truckchauffeur zijn, want iedereen in mijn familie bestuurt vrachtwagens. Ik zou de grappigste chauffeur van UPS zijn die je ooit had gezien. Je zou klakkeloos bestellingen maken, gewoon zodat ik naar je huis kom! 'Kom op, kunnen jullie alsjeblieft mijn pakketje zenden, die gast is hysterisch!' zeggen ze dan."

"Ik zou gelukkig zijn," nuanceert de Amerikaan. "Dat is waar het om gaat. Mensen denken altijd: 'Als ik niet bekend was, dan zou ik ellendig zijn of ergens in de bak zitten.' Maar ik zou bij UPS werkzaam zijn, gelukkig en wel." Chris Rock heeft dat nooit echter opgepakt: in de jaren 90 werd hij lid van de Saturday Night Live-cast en later boekte hij succes met zijn stand-up comedy shows. Hoewel zijn filmcarrière wankelend begon, brak hij ook door met speelfilms. Als regisseur heeft hij er eveneens een drietal gemaakt. In 2005 kreeg hij de taak om de 77ste editie van de Academy Awards te presenteren, iets wat hij dit jaar opnieuw mag doen.

Dit jaar is er echter wat controverse ontstaan vanwege de nominaties. Donkere acteurs zouden over het hoofd gezien zijn en enkele bekendheden hebben gesuggereerd dat Rock moet opstappen als gastheer. Regisseur Reginald Hudlin (House Party, Boomerang), die het 88ste evenement van de Oscars produceert, vertelde aan Entertainment Tonight dat Rock gewoon weer van de partij is en momenteel in de weer met de voorbereidingen.

"Chris is hard aan 't werk. Hij en de schrijvers hebben zichzelf in een kamer opgesloten. Naarmate de zaken provocatief en opwindend uitpakten zei hij: 'Ik gooi de show overboord die ik heb geschreven en we beginnen opnieuw.' Chris is heel erg grondig en briljant. Ik ben duizend procent zeker dat hij iets zal leveren waar mensen weken over zullen praten."

Hudlin vervolgde over de show die op 28 februari plaatsvindt: "Je mag 'De Oscars zijn zo blank...'-grappen verwachten. En ja: de Academy is er klaar voor. Ze kijken er zelfs naar uit dat Chris dat zal doen. Ze weten dat wij dat nodig hebben en wat het publiek wil horen, en wij vervullen die wensen."



NieuwsFilm

meest populair