Algemeen

Batman is harder en bozer in 'Batman v Superman: Dawn of Justice'

En vijf high-res foto's & drie EMPIRE-covers uit de veelbesproken superheldenfilm.

door Bram de Groot om 08:00 in Algemeen
Gisteren zag je al een reeks gescande foto's uit de nieuwste editie van Empire magazine. Op de website van Empire verscheen niet veel later een vijftal foto's uit de film. Check deze hieronder, alsmede wat meer info over Batman v Superman: Dawn of Justice en dan met name de nieuwe Dark Knight.

Producent Charles Roven ging dieper in op Ben Afflecks Batman, die overduidelijk 'duisterder' is dan de Batman uit de The Dark Knight-trilogie. "Batman geeft mensen geen kans. Hij is meer dan een burgerwacht. Hij is niet alleen een agent, maar ook de jury en de beul. Hij is ouder en hij heeft het ergste wat de mensheid kan doen gezien. Hij is erdoor verdord, hij is harder, hij is bozer, denk ik. Hij heeft nog steeds diegenen verloren die dichtbij hem stonden, en dan niet noodzakelijkerwijs door ouderdom of ziekte."

Hieronder de foto's met uiteraard Batman, Superman (Henry Cavill) en de brute tegenstander Doomsday. Ook zien we het logo van Darkseid, de mogelijke tegenstander in de Justice League-tweeluik.

Klik voor een vergroting
Hieronder drie covers van de Empire-uitgave, met als laatste de speciale versie van ontwerper Jim Lee.


15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Dat gezicht van Superman lijkt wel op die van The Joker joh... Groen haar er bij en klaar. :P

PRIME

Avatar

We weten het nu wel..

neebz

Avatar

PRIME "We weten het nu wel.."

Je hebt nog altijd de optie om niet op de link te klikken.

mooffie

Avatar

Hij is niet alleen een agent, maar ook de jury en de beul.

Oftewel Judge Dredd.

Steve-O

Avatar

Vette foto's.

Baron Von Marlon

Avatar

"Batman geeft mensen geen kans. Hij is meer dan een burgerwacht. Hij is niet alleen een agent, maar ook de jury en de beul. Hij is ouder en hij heeft het ergste wat de mensheid kan doen gezien. Hij is erdoor verdord, hij is harder, hij is bozer, denk ik."


Maar nog steeds PG-13.

Zo'n omschrijving hoort bij The Punisher.
Als je een "verdorde" Batman wil laten zien, doe het dan meteen goed of lul niet zo slap.

PRIME

Avatar

neebz "Je hebt nog altijd de optie om niet op de link te klikken."


ehmwemwemwe

benjamin

Avatar

Baron Von Marlon "Als je een "verdorde" Batman wil laten zien, doe het dan meteen goed of lul niet zo slap."
Heb je de film al gezien dat je zo goed weet dat ze dat niet laten zien?

Baron Von Marlon

Avatar

benjamin "Heb je de film al gezien dat je zo goed weet dat ze dat niet laten zien?"


Ja, ik heb hem vorige week al gezien. Mijn oom zijn stiefzoon heeft een vriend, de vrouw van die vriend heeft een achterneef, zijn collega is bevriend met een conciërge van de filmstudio. Zijn nicht heeft daar ooit de zoon van de baas gepijpt en zo ben ik aan de film geraakt.

Film is toch PG-13 als ik me niet vergis, dus al bij al zal het wel meevallen.

Ed Crane

Avatar

The Joker was toch ook een vrij duistere freaky psychopaat in een PG-13 film.

Baron Von Marlon

Avatar

Ed Crane "The Joker was toch ook een vrij duistere freaky psychopaat in een PG-13 film."


Over welke Joker heb je het?
Die laatste vond ik best meevallen. Verminkt gezicht en de potlood scene.
Jack Nicholson's Joker vond ik gekker, maar toen kon er ook meer in PG-13.

En moesten ze Batman alleen als duister omschrijven (wat heb ik ondertussen een hekel aan die term), dan zou ik mij er minder aan storen.
Maar praatjes als "Hij is niet alleen een agent, maar ook de jury en de beul." Batman The Executioner... Ik ben benieuwd.

benjamin

Avatar

Baron Von Marlon "Over welke Joker heb je het?
Die laatste vond ik best meevallen. Verminkt gezicht en de potlood scene."
Ik weet niet wat jij precies bedoelt met 'meevallen' maar ik zou zeggen dat hij buiten z'n gezicht en de potlood scene mij toch ook eerder als een gestoorde psychopaat overkwam.

Baron Von Marlon

Avatar

benjamin "Ik weet niet wat jij precies bedoelt met 'meevallen' maar ik zou zeggen dat hij buiten z'n gezicht en de potlood scene mij toch ook eerder als een gestoorde psychopaat overkwam."


Hoe iemand overkomt en wat iemand daadwerkelijk doet, zijn twee verschillende dingen.

Ed Crane

Avatar

Baron Van Marlon "Over welke Joker heb je het?
Die laatste vond ik best meevallen. Verminkt gezicht en de potlood scene.
Jack Nicholson's Joker vond ik gekker, maar toen kon er ook meer in PG-13."


Die in The Dark Knight, maar die uit Batman is ook een goed voorbeeld van dat je een duistere psychopaat in een PG-13 film kan stoppen. Dat men tegenwoordig beduidend minder ver zou kunnen gaan in de VS qua geweld, naargeestige sfeer etc. dan toen zie ik niet en de rating van Batman '89 is nog steeds PG-13; en niet voor niets kreeg The Dark Knight in Nederland een 16+ rating.

En The Joker doet nog veel meer psychopatische dingen dan alleen de 'potlood-truc'.

Baron Van Marlon "En moesten ze Batman alleen als duister omschrijven (wat heb ik ondertussen een hekel aan die term), dan zou ik mij er minder aan storen.
Maar praatjes als "Hij is niet alleen een agent, maar ook de jury en de beul." Batman The Executioner... Ik ben benieuwd."


Hoe zo? Ik krijg het idee dat je de term 'executioner' interpreteert alsof hij de hele tijd mensen executeert. Dat is niet wat de term betekent en ook niet wat men impliceert.

Baron Van Marlon "Hoe iemand overkomt en wat iemand daadwerkelijk doet, zijn twee verschillende dingen."


En in The Dark Knight komt The Joker niet alleen over als psychopaat, uit al zijn handelingen en gedragingen in de film - m.a.w. uit alles wat hij doet - blijkt ook heel duidelijk dat hij een psychopaat is. Er is geen scène die niet laat zien dat hij een psychopaat is en dat hij geen fucked up dingen doet.

Dat zal bij Batman sowieso al minder zijn, hij is niet eens echt een psychopaat. 'Gewoon' een vigilantie met extremere, illegale middelen.

Baron Von Marlon

Avatar

Ed Crane "Die in The Dark Knight, maar die uit Batman is ook een goed voorbeeld van dat je een duistere psychopaat in een PG-13 film kan stoppen. Dat men tegenwoordig beduidend minder ver zou kunnen gaan in de VS qua geweld, naargeestige sfeer etc. dan toen zie ik niet en de rating van Batman '89 is nog steeds PG-13; en niet voor niets kreeg The Dark Knight in Nederland een 16+ rating.

En The Joker doet nog veel meer psychopatische dingen dan alleen de 'potlood-truc'."

Ik vond het persoonlijk meevallen. Misschien ben ik gewoon erger gewoon waardoor het mij weinig doet.

Vroeger kon meer in PG-13. Indiana Jones (smeltend hoofd, hart dat uit een lichaam wordt getrokken,...), Jaws, Poltergeist,...

Graag nog enkele voorbeelden buiten de potlood scene.
En dan heb ik niet over uitspraken of gedragingen, maar daden.

Ed Crane "Hoe zo? Ik krijg het idee dat je de term 'executioner' interpreteert alsof hij de hele tijd mensen executeert. Dat is niet wat de term betekent en ook niet wat men impliceert."

Google "executioner definition" of doe eens een image search naar "executioner". Meestal iemand die de doodstraf uitvoert.

Ed Crane "En in The Dark Knight komt The Joker niet alleen over als psychopaat, uit al zijn handelingen en gedragingen in de film - m.a.w. uit alles wat hij doet - blijkt ook heel duidelijk dat hij een psychopaat is. Er is geen scène die niet laat zien dat hij een psychopaat is en dat hij geen fucked up dingen doet.

Dat zal bij Batman sowieso al minder zijn, hij is niet eens echt een psychopaat. 'Gewoon' een vigilantie met extremere, illegale middelen."

Zoals ik eerder zei, ik vond het meevallen.

Wat een vigilantie doet is altijd illegaal.
In de vorige Batman films gaf hij de bad guys een pak rammel en nadien kwam de politie arrestaties uitvoeren. Vraag me af hoe Batman extremer gaat doen zonder te doden.

Nog een algemene opmerking: tof dat ondanks meningsverschillen volwassen discussies nog mogelijk zijn. Het is eens wat anders dan "Jij bent een lul want jij denkt anders dan mij!"

NieuwsFilm

meest populair