Leonardo DiCaprio bezoekt paus Franciscus in het Vaticaan

Leonardo DiCaprio bezoekt paus Franciscus in het Vaticaan

De heren wisselden geschenken en bespraken milieuproblemen.

The Revenant-ster Leonardo DiCaprio bezocht eergisteren het Vaticaan en hield een privébijeenkomst met paus Franciscus. De rendez-vous was van korte duur, ze spendeerden een kwartier met elkaar en praatten over probleemgevallen met het leefklimaat. DiCaprio (41 jaar) arriveerde 's morgens, begroette de geestelijke welgemanierd met een Italiaans gezegde en een kus op de ring, en bracht ook een geschenk mee voor de leider van de rooms-katholieke kerk.

Het was een boek met daarin het werk van de Nederlandse schilder Jheronimus 'Jeroen' Bosch. Aan de paus toonde de acteur het drieluik genaamd Tuin der lusten, wat veel voor hem betekent sinds kinds af aan. Het kunstwerk bestaat technisch gezien uit vier schilderijen (één portret wanneer het werk zich in de gesloten stand bevindt, en drie aan de binnenzijde) en de acteur uitte zijn gedachten over de betekenis.


Bekijk de afbeelding

"Als kind begreep ik niet helemaal wat het allemaal betekende, maar door mijn kinderogen representeerde het onze planeet, de Utopia die ons geschonken is en de overbevolking. In de derde afbeelding zien we een donkere hemel die aan mij uitbeeldt hoe het milieu er hedendaags voor staat."

DiCaprio werd vergezeld door zijn vader George en de voorzitter van de Leonardo DiCaprio Stichting, Milutin Gatsby. Laatstgenoemde regelde de ontmoeting, wetende dat zowel de acteur als paus Franciscus beiden veel om de planeet geven. De Oscargenomineerde bracht niet enkel een boek mee, ook gaf hij een cheque aan de paus, bedoeld om aan een liefdadigheidsinstelling te doneren dat nauw aan zijn hart ligt. In ruil kreeg DiCaprio een in leer gebonden kopie van Laudato Si en Evangelii Gaudium, encyclieken geschreven door paus Franciscus.



NieuwsFilm

meest populair