'300'-producenten komen met futuristische 'Robin Hood'-film

'300'-producenten komen met futuristische 'Robin Hood'-film

Het verhaal zal zich afspelen in een dystopsiche variant van Londen.

Er waren tot voor kort vier Robin Hood-gerelateerde projecten in ontwikkeling, en hier kunnen we er nu nog één bij optellen. De producenten achter de actiefilm 300 (2006) maken werk van een nieuwe film rondom de klassieke volksheld, maar gelukkig proberen ze zich wel van de concurrentie te onderscheiden. Het gaat hier namelijk om een futuristische versie van het personage en het verhaal speelt zich af in een dystopische variant van Londen.

Volgens THR wordt het scenario geschreven door Tony Lee, bekend van series als Doctor Who en MacGyver. De film, die Robin Hood 2058 als werknaam heeft, zal gaan over een losgeslagen MI5-agent die alles op alles zet om onrecht te wreken. Ondanks het nieuwe tijdsbeeld en de afwijkende locatie zal de film verder trouw blijven aan het bronmateriaal.

De film is al een aantal jaren in ontwikkeling. Onder meer Jason Dean Hall (American Sniper) en Michael Ross (The Throwaways) werkten al aan het script, maar het leidde nooit tot iets concreets. Op dit moment is er geen regisseur of zelfs een studio aan het project verbonden.

De overige vier Robin Hood-projecten zijn Lionsgate's Dark Knight-achtige Robin Hood: Origins met Taron Egerton, Disney's Pirates of the Caribbean-achtige Nottingham & Hood;, een Fast and the Furious-achtige actiefilm van Sony en een mysterieuze herziening van Warner Bros.



NieuwsFilm

meest populair