Natalie Portman: 'Jane Got a Gun' verheerlijkt geen wapengeweld

Natalie Portman: 'Jane Got a Gun' verheerlijkt geen wapengeweld

Er zullen aardig wat kogels gelost worden in de western.

Hoewel het nog niet bekend is wanneer Jane Got a Gun in de Nederlandse bioscopen uitkomt (en of dat ook zal gebeuren), draait de western van Gavin O'Connor sinds afgelopen vrijdag in de VS. In gesprek met People Magazine vertelde hoofdrolspeelster Natalie Portman tijdens de première dat ze tegen wapengeweld is en als producente zich overal om bekommerde gedurende de opnames.

"Ik ben absoluut bezorgd om het wapengeweld in ons land," begint de in Jeruzalem geboren actrice. "Ik wilde altijd zeker zijn van de veiligheid, in het bijzonder omdat ik als producente werkzaam was. Ik voelde me voor iedereen verantwoordelijk, niet slechts als actrice. Maar we hadden een fantastische filmploeg. Ze verzekerde me dat ze aan alles en iedereen aandacht schonken, zodoende kalmeerden ze mij."

In Jane Got a Gun speelt de 34-jarige een vrouw die op een dag haar man verwelkomt, maar hij blijkt gewond te zijn geraakt in een vuurgevecht met de Bishop Boys bende en hun leider John (Ewan McGregor). Als laatste middel zoekt ze haar voormalige verloofde op, Dan Frost (Joel Edgerton), hopende dat hij hen kan beschermen tegen de bende van een gewisse dood.

Jane en haar vrienden nemen het recht dus in eigen handen, het is niet de bedoeling dat Amerikanen zoiets in de huidige samenleving doen middels aangeschafte wapens. Portman vertelt dat de film vooral het verschil aangeeft tussen de overheden van nu en destijds. "Er was toen geen regering, niemand die je hielp, geen politie. Dat is anders dan de situatie waarin we ons nu bevinden."



NieuwsFilm

meest populair