Acteur Frank Finlay overleden

Acteur Frank Finlay overleden

Finlay speelde onder meer tegenover Laurence Olivier in 'Othello'.

De Oscar- genomineerde acteur Frank Finlay is afgelopen weekend op 89- jarige leeftijd overleden. "Tot ons grote verdriet moeten wij u mededelen dat Frank zaterdag is overleden, omringd door zijn familie," aldus de website van Finlay. "Hij was een goede acteur en zijn vrienden en familie zullen hem enorm missen."

Finlay specialiseerde zich om slager te worden voor hij werkzaam werd op het toneel als acteur. Hij speelde veel rollen bij het National Theatre in de jaren dat Laurence Olivier daar de directeur was. In 1965 speelde hij tegenover Olivier in de tehaterproductie van Othello en later dat jaar opnieuw in de filmversie. De theater critici waren niet zo positief over Finlays rol in het toneelstuk, maar zijn rol in de filmversie werd wel vol lof ontvangen. Hij kreeg daarvoor een Oscarnominatie in de categorie beste acteur in een bijrol.

Finlay speelde gedurende zijn carrière vele rollen in films, op het toneel en op tv. Zo was hij te zien in The Three Musketeers uit 1973 naast Michael York en in de miniserie Casanova uit 1971.



NieuwsFilm

meest populair