He Hated Pigeons [IFFR2016]

He Hated Pigeons [IFFR2016]

Roadtrip door Chili.



Regie: Ingrid Veninger | Cast: Pedro Fontaine (Elias), Cristobal Tapia Montt (Sebatien), Vanessa Ramos (Cynthia) e.a. | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2015

Elias onderneemt een roadtrip door het bijzonder mooie Patagonië. Het is een reis die hij had willen ondernemen met zijn overleden geliefde Sebastian. Onderweg beleeft hij zijn laatste moment met Sebastian en herbeleeft hij momenten die hij met hem had. De mensen die Elias onderweg naar het 'einde van de wereld' in het zuiden van Chili tegenkomt, helpen hem verder te gaan met zijn leven.

De landschappen zijn bijzonder mooi om te zien. Veel scènes voelen dromerig. Maar sommige stukken in He Hated Pigeons lijken ronduit verveeld. Waar het precies aan ligt is moeilijk te zeggen, maar het heeft vermoedelijk iets te maken met Pedro Fontaine. Hij speelt in de ene scène een sterke rol, maar in andere scènes juist niet en komt verveeld over.

Toch is de film wel erg mooi om naar te kijken. Het geheel past goed in elkaar en voelt ook aan als de reis van iemand die nog altijd rouwt om een verloren geliefde. Daar komt de mooie muziek nog bij. In de film is die opgenomen tijdens een liveoptreden van Justin Small en Ohad Benchetrit, maar het is de bedoeling van Ingrid Veninger om die elke keer afzonderlijk door livemuziek te laten begeleiden. Het toont de vergankelijkheid van het leven. Helaas kon ik de film niet met livemuziek zien, maar vermoedelijk was het dan een veel andere ervaring. Een film die op zichzelf misschien niet zo origineel is, maar een flinke extra lading kan krijgen door die intentie van Veninger.

[rating 3]

Kijk tijdens het festival op de speciale IFFR 2016 pagina voor meer verslaggeving, en op de overzichtspagina voor de films die we gezien en beoordeeld hebben.

NieuwsFilm

meest populair