Berlijn filmfestival eert David Bowie, Ettore Scola en Alan Rickman

Berlijn filmfestival eert David Bowie, Ettore Scola en Alan Rickman

Er zal een special eerbetoon komen met vertoningen van hun films.

David Bowie, Ettore Scola en Alan Rickman overleden allemaal recent en om hun rol binnen de filmindustrie te vieren zet het Berlijn filmfestival ze dit jaar in het zonnetje. Het festival zal deze kunstenaars herdenken met drie speciale vertoningen in hun eer.

Britse muzieklegende en kunstenaar David Bowie was volgens het Berlinale een van de meest bijzondere allround talenten van de afgelopen decennia. Om hem te eren zullen ze The Man Who Fell to Earth vertonen. Hierin komt een buitenaards wezen naar aarde op zoek naar water voor zijn stervende planeet. Hij raakt verstrikt in zijn pogingen een ruimteschip te bouwen dat hem terug naar zijn thuisplaneet moet brengen. De alien wordt gevangengezet, raakt verslaafd aan alcohol en televisie en beseft dat hij nooit meer naar huis zal kunnen.

Alan Rickman werd gezien als een van de beste acteurs van zijn generatie. Het Berlinale zal Sense and Sensibility vertonen, waarin Rickman een van de hoofdrollen speelt tegenover Kate Winslet. De film werd geregisseerd door Ang Lee en won bij het Berlinale in 1996 de Gouden Beer. Van regisseur Etttore Scola zal Le bal worden vertoond. Scola wordt gezien als een van de grootmeesters van de Italiaanse cinema.

De 66e editie van het Berlijn filmfestival gaat op 11 februari van start.



NieuwsFilm

meest populair