Algemeen

Gary Oldman in onderzeeboot-thriller 'Hunter Killer' naast Gerard Butler

Naar het boek 'Firing Point' van George Wallace en Donald Keith.

door Rik Timmer om 21:11 in Algemeen
Hunter Killer is een project dat al enkele jaren in de maak is, maar niet uit de voeten kwam wegens tijdsplanningen en de problemen van Relativity Media - zij vroegen vorig jaar faillissement aan na een berg aanklachten en onbetaalde leningen. Gerard Butler werd destijds met de film gelinkt, maar zag af van de thriller in voorkeur aan Olympus Has Fallen. Nu is het nieuws uitgekomen dat Millennium Films de gehele onderneming financiert, Butler hoogstwaarschijnlijk weer van de partij is en Gary Oldman zich bij hem zal toevoegen.

Naar een boek van de heren George Wallace en Donald Keith, genaamd Firing Point, zien we hoe de Russische admiraal Alexander Durov van een onderzeeër zijn eigen agenda tracht te verwezenlijken om zijn land terug te brengen naar het tijdperk van de Sovjet-Unie. Zijn plan, dat de Derde Wereldoorlog kan inluiden, bestaat o.a. uit het ontvoeren van de Russische president en het tot zinken brengen van een Russische onderzeeër, zodoende de schuld in de schoenen van Amerika te schuiven. Joe Glass, de kapitein van een Amerikaanse duikboot, gaat samen met een team Navy SEALs achter de admiraal aan.

Oldman zal als een Amerikaanse ambtenaar optreden. Het is nog de vraag wie de film zal regisseren, Millennium Films is momenteel op zoek naar een geschikte kandidaat. De laatste namen die in rotatie waren: Martin Campbell, Phillip Noyce en McG. Ze hebben nog even de tijd, producenten mikken namelijk op een filmdatum die ergens in juli is. Mocht Relativity toch uit de schulden komen, dan zullen zij de thriller uitbrengen.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair