DVD RELEASE

Hunter Killer (2018)

Start a Battle to Stop a War

Vermakelijk potje zeeslag in Russisch water. Voor de verandering houdt Gerard Butler zijn gierende testosteron eens in bedwang.
play

5,5 details

  • 121 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • China
  • Verenigd Koninkrijk
121 Min Verenigde Staten

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Donovan Marsh | Cast: Gerard Butler (kapitein Joe Glass), Michael Nyqvist (kapitein Andropov), Gary Oldman (Charles Donnegan), Common (John Fisk), Alexander Diachenko (president Zakarin), Michael Gor (admiraal Dmitri Durov), Toby Stephens (Bill Beaman), Carter MacIntyre (XO Brian Edwards), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2018

Ze worden niet zo heel vaak meer gemaakt: films over de bemanning van een onderzeeër (het gebruik van het woord 'duikboot' is uit den boze - volgens kenners). Daarom is het misschien wel extra bijzonder dat in de laatste maanden van 2018 twee van zulke onderzeeërfilms komen bovendrijven. Voor het serieuzere dramawerk ben je (vermoedelijk) aan het juiste adres bij het in december te verschijnen Kursk van Thomas Vinterberg. Wie zich daarentegen liever vermaakt met een actieknaller waarbij de torpedo's je om de oren vliegen, doet er goed aan om een kaartje voor Hunter Killer te kopen.

Het klinkt misschien vreemd, maar er is iets razend spannend aan het feit dat mannen naar een bliepje op hun computerscherm staren. Of neem het omineuze geluid van een sonar, waarmee god-weet-wat in de diepte van de oceanen wordt gepeild. Zulke taferelen kennen we natuurlijk uit het vaak gekopieerde, maar nooit geëvenaarde Das Boot van de Duitse filmmaker Wolfgang Petersen. Ook Hunter Killer roept soms herinneringen op aan deze klassieker, want de makers betuigen maar wat graag hun eer met goedbedoelde knipogen.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Hunter Killer Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Hunter Killer

acties