Blu-ray

Blu-ray review prima 13-in-een-dozijn actiethriller 'Hunter Killer'

Gerard Butler, Gary Oldman en Common in een onderzeeër.

door Bram de Groot om 09:40 in Blu-ray
Regie: Donovan Marsh | Cast: Gerard Butler (kapitein Joe Glass), Michael Nyqvist (kapitein Andropov), Gary Oldman (Charles Donnegan), Common (John Fisk), Alexander Diachenko (president Zakarin), Michael Gor (admiraal Dmitri Durov), Toby Stephens (Bill Beaman), Carter MacIntyre (XO Brian Edwards), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Bioscooprelease: 25.10.2018 | FilmTotaal recensie: 3,5 ster

Ze blijven terugkeren; actiethrillers op een onderzeeër. Ook verleden jaar verschenen er weer twee grote titels, namelijk Kursk met Matthias Schoenaerts, Colin Firth en Léa Seydoux en Hunter Killer met Gerard Butler, Gary Oldman en Common. Financieel gezien kostten ze even veel, Kursk noteerde veel sterker in de ontvangst en in opbrengst lijkt Hunter Killer het beter te doen. Dat de films allebei floppen is ook duidelijk. Op de uitgave van de film met Butler werpen we een blik.

DFW bracht het 40 miljoen dollar kostende Hunter Killer - goed voor een te magere 30 miljoen dollar wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder de trailer, de synopsis en de uitgave bekeken.


In Hunter Killer pleegt een corrupte Russische generaal een militaire coup en neemt zijn president gevangen. Na een aanslag op een Amerikaanse onderzeeër in Russische wateren wordt kapitein Joe Glass ingezet om de uitbraak van een Derde Wereldoorlog te voorkomen. Joe werkt samen met Navy SEALs op de grond om de gekozen Russische president te redden. Om dat te bereiken moet hij met zijn onderzeeër doordringen in het gebied; zonder enige navigatie en met ontelbaar veel mijnen is dat een levensgevaarlijke klus.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: april 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8719372007815 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Hunter Killer zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant laat alle elementen uit de film zien, en dan vooral de grote namen Butler en Oldman. Ook blijkt er een extra op de schijf te staan.De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & Geluid

De beeldkaliteit van de DFW-uitgave is doorgaans krachtig te noemen. De scherpte is zoals het hoort en de kleuren zijn goed, maar soms ook iets sober, wat verzadigd. Dit kan ook een keuze zijn van de makers en heel storend is het niet. Van technisch storende zaken is geen sprake en de donkere scènes laten de details goed zien. De visuele effecten in de film zijn soms wat mager, maar er is duidelijk slechter voorbijgekomen. Dutch FilmWorks houdt het bij een standaard DTS-HD 5.1 track, waar andere distributeurs steeds vaker kiezen voor een Atmos-track. Verder een prima uitgave!

Bonusmateriaal

Naast de gebruikelijke trailers heeft Dutch FilmWorks zowaar een aardige extra op de schijf gezet. Het betreft een (ondertitelde) behind-the-scenes featurette, met veel beelden uit de film. Tussendoor zijn er interviews met cast & crew en zijn er ook beelden vanaf de set.

Toch eigenlijk een prima vermakelijke actiefilm

Deze duikbootfilm is overduidelijk een dertien in een dozijn-actiefilm, maar dat neemt niet weg dat het geheel vermakelijk is. Gerard Butler en Gary Oldman doen vooral waar ze goed in zijn en heel veel meer verwacht je ook niet van ze. Zeker niet van Butler. Dus... heb je twee uurtjes niets te doen? Gooi deze even in je blu-ray speler of vind hem op bepaalde streamers.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Mortal Engines? Nog niet goed wakker Bram? Smiley face
Edit: goed aangepast Bram.

Ik geef hier geen geld aan uit, kijk hem wel een keer als ie op Netflix staat.

Sunspot

Avatar

Kan het altijd proberen, meestal vind ik dit soort films wel wat

EntertainmentWatcher

Avatar

''Warner Bros. bracht het 40 miljoen dollar kostende Hunter Killer - goed voor een te magere 30 miljoen dollar wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. ''????


Het is toch echt een blu-ray van DFW hoor!!!

NieuwsFilm

meest populair