Roland Emmerich over de wereld die we aantreffen in 'Independence Day Resurgence'

Roland Emmerich over de wereld die we aantreffen in 'Independence Day Resurgence'

En hij laat weten hoeveel mensen stierven in ID4 uit 1996.

Independence Day Resurgence verschijnt niet alleen 20 jaar na het eerste deel, de film speelt zich ook 20 jaar later af dan de sci-fi klassieker van Roland Emmerich. In gesprek met /Film sprak de regisseur over de rampenfilm.

Zo laat hij weten dat we in Resurgence CG-aliens krijgen te zien in plaats van de poppen in de film uit 1996. Interessanter is hoe we de wereld aantreffen na de verwoesting in ID4. Emmerich vergelijkt de gebeurtenissen met de Tweede Wereldoorlog. Door de dood en verderf is er verbondenheid onder overlevenden:

"Zo'n 2 tot 3 miljard mensen gingen dood. Dus iedereen heeft wel iemand verloren, en dat is andere wereld. En het is ook een wereld die weet dat ze terug zouden keren, omdat ze bewijs hebben gevonden. Dus de wereld moest zich ook verenigen, op een erg georganiseerde manier. Er is één grote natie, met de grootste naties van de wereld, die samenwerken ten behoeve van een verdedigingsprogramma. En dat is een behoorlijk andere wereld, een best interessante wereld."

En wat stellen de CG-buitenaardsen hiertegenover? "Kijk, ze zijn gemener dan de eerste aliens. Nu zijn ze van CG. Met de eerste was het een wat wiebelende zooi, en we hadden kleine poppen. Nu werkt een bedrijf als WETA voor ons. En zij verrichten de beste 'creature work.' Dat is geweldig."



Met rollen voor Maika Monroe, Liam Hemsworth, Jessie Usher, William Fichtner, Jeff Goldblum, Joey King, Sela Ward, Travis Tope, Charlotte Gainsbourg, Vivica A. Fox, Judd Hirsch, Brent Spiner en Bill Pullman draait de nieuwe Independence Day vanaf 30 juni in de Nederlandse (3D) bioscoopzalen. Check de recente tv-spot:



NieuwsFilm

meest populair