Michael Fassbender vergelijkt 'Assassin's Creed' met 'The Matrix'

Michael Fassbender vergelijkt 'Assassin's Creed' met 'The Matrix'

Macbeth-regisseur Justin Kurzel regisseerde de ambitieuze gameverfilming.

Er hangt veel af van Assassin's Creed. Eerder pogingen om videogames te verfilmen zijn over het algemeen behoorlijk mislukt, maar de algemene opinie is dat Assassin's Creed wel eens de film kan zijn die een eind aan deze trend maakt. Hoofdrolspeler Michael Fassbender geeft ons nu nog meer hoop door het vernuft van de film te vergelijken met dat van scifi-klassieker The Matrix. De Ierse acteur zei het volgende tijdens een interview met Empire Magazine:

''Ik moest constant denken aan The Matrix toen we begonnen te werken aan deze film. Het idee dat DNA een geheugen heeft onderscheid onze film van een normale fantasy-film, omdat je iets hebt waar het publiek in kan geloven. Het is iets heel nieuws, maar wel iets waar het publiek zich hopelijk in kan vinden.''

Fassbender speelt in de film de rol van Callum Lynch, een man die de avonturen van zijn voorvader Aguilar in het 15e eeuwse Spanje ervaart. Lynch ontdekt dat hij een afstammeling is van een geheime genootschap genaamd de Assassins. Al snel vergaart hij een grote hoeveelheid kennis en vaardigheden om het op te nemen tegen de machtige Templar-organisatie in het heden.

Naast Fassbender zien we ook Marion Cotillard in de nieuwe film van Justin Kurzel, waarvan de opnames vandaag van start gaan in Malta, Londen en Spanje. Assassin's Creed draait vanaf december 2016 in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair