Nicolas Cage in thriller 'Vengeance: A Love Story'

Nicolas Cage in thriller 'Vengeance: A Love Story'

Gebaseerd op een boek waarin een vrouw het slachtoffer wordt van een groepsverkrachting.

De verfilming van Joyce Carol Oates' 2013 roman Rape: A Love Story maakt weer vordering, zij het onder een andere naam, Vengeance: A Love Story. Variety zegt dat het project Nicolas Cage heeft aangetrokken voor een hoofdrol. Om welke rol het gaat is onbekend, Samuel L. Jackson kwam er een tijdje geleden ook in aanmerking voor.

Dertiger Teena Maguire maakt op de 4e van juli een zeer grote fout. Om samen met haar 12-jarige dochtertje Bethie eerder thuis te komen neemt ze een sluiproute door het park, waar een groep woeste, dronken mannen rondlopen. Wat volgt is een groepsverkrachting en Teena overleeft de gruwelijke daad ternauwernood. Liever wil ze dood zijn, haar dochtertje heeft alles gezien.

De rechtszaak die volgt is een vruchteloze: alle mannen worden vrijgesproken dankzij hun advocaat, want Teena zou provocatief gekleed zijn geweest en het hebben verdiend. Een politieagent die in de Golfoorlog heeft gestreden, Dromoor, wil het voor haar opnemen. Hij is een gevaarlijk man, eentje die zijn eigen versie van gerechtvaardigheid hanteert. Een ongemakkelijk verhaal, over liefde en verlossing.

Harold Becker (Domestic Disturbance) regisseert naar een script van John Mankiewicz (tv-series Magic City en House of Cards). Hannibal Classics (Touchback) en Patriot Pictures (Wild Horses) produceren de onderneming, waarvan de opnames in maart zullen starten.



NieuwsFilm

meest populair