Producers 'Star Wars' aangeklaagd door HSE

Producers 'Star Wars' aangeklaagd door HSE

Op 12 mei moeten de vertegenwoordigers voor de rechter verschijnen.

De Britse gezondheidsautoriteiten hebben gisteren bekend gemaakt dat ze de producers van 'Star Wars: The Force Awakens' strafrechtelijk gaan vervolgen voor het ongeluk op de set waarbij Harrison Ford zijn been brak.

De acteur werd in juni 2014 tijdens het filmen van de Star Wars-film, in de Pinewood Studios (nabij Londen), geraakt door een hydraulische metalen deur van het ruimteschip Millennium Falcon. Harrison Ford brak hierbij zijn been, niet zijn enkel, en moest direct een operatie ondergaan om de schade te herstellen. Door de blessure van de toen 71-jarige acteur werd de productie twee weken stilgelegd.

De Health and Safety Executive liet gisteren weten dat zij Foodles Production (UK), een dochtermaatschappij van Walt Disney Co., hebben aangeklaagd voor het breken van de wet. Volgens het HSE is er voldoende bewijs dat Foodles zich niet aan de veiligheidsvoorschriften hield. Volgens een woordvoerder van de HSE "moeten werkgevers voldoende maatregelen nemen om de werknemers te beschermen, zeker als het gaat over een filmset".

Foodles Production heeft in een reactie op de aanklacht laten weten dat de veiligheid van de cast en crew "een top prioriteit" is en ze erg teleurgesteld zijn in het feit dat de HSE ervoor heeft gekozen om toch te kiezen voor vervolging. Vertegenwoordigers van de productiemaatschappij zullen op 12 mei voor de rechter moeten verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair