Remake voor 'La Famille Bélier' in de maak

Remake voor 'La Famille Bélier' in de maak

Franse hitfilm over doofheid en alles daaromheen krijgt een tweede versie.

De Franse dramedy La Famille Bélier, door FilmTotaal bekroond met 4,5 ster, geeft een blik op doofheid binnen een gezin. Denk dan het gebruik van gebarentaal en de communicatie met de "normale", horende wereld. Dit doet de film op een zowel ontroerende als komische manier. Reliance Entertainment en Phantom Films gaan voor een remake.

De nieuwe versie wordt geen Engelstalige versie. Dit keer wordt het zowaar een remake in verschillende Indiase talen. Een van de filmmaker is Anurag Kashyap en zei het volgende over het plan: "Met gepaste wijzigingen in de gevoeligheden en de toon wordt dit een erg interessant verhaal voor ons publiek." De film zal uiteraard ook internationaal verspreid worden.

De originele film van Eric Lartigau gaat over een gezin waarvan alleen de dochter Paula (Louane Emera) kan horen. Voor haar ouders en broer is ze de steun en toeverlaat in de horende wereld. Dit komt in het gedrang als Paula haar droom wil verwezenlijken: zingen. En dit is iets dat haar ouders en broer nog nooit hebben gehoord.

De film bracht wereldwijd zo'n $68,3 miljoen op, waarvan bijna $1 miljoen is opgehaald aan Nederlandse bioscoopkassa's. Het is niet ondenkbaar dat er ooit een Engelstalige versie verschijnt. Het zou interessant zijn hoe Hollywood met het uitgangspunt zou omgaan. De trailer, met Nederlandse ondertiteling:



NieuwsFilm

meest populair