Arthouse

'The Pass' opent het London LGBT Film Festival

Film gaat over een Premier League voetballer, die worstelt met zijn seksualiteit.

door Michelle Iwema om 13:00 in Arthouse
De dertigste editie van het London LGTB Film Festival zal in maart worden gehouden en zal dit jaar aftrappen met de wereldpremiere van The Pass. Deze film is geregisseerd door Ben A. Williams, die hiermee zijn speelfilmdebuut maakt en heeft Looking acteur Russell Tovey in de hoofdrol.

De film gaat over drie nachten over de loop van tien jaar in het leven van Premier League voetballer Jason (gespeeld door Russell Tovey). De eerste nacht staat hij aan de vooravond van zijn eerste grote voetbalmatch en deelt hij een kamer met teamgenoot Ade. In een opwelling zoent Jason Ade en deze zet heeft gevolgen voor de levens van beide mannen, zowel op het veld als in hun dagelijkse leven over de loop van de jaren die volgen.

Tovey speelde dezelfde rol in de toneelversie, ook Nico Mirallegro en Lisa McGrillis herhalen hun toneelrol in de film. "The Pass weet op moedige wijze een taboe te doorbreken," zei Clare Stewart, hoofd van de BFI festivals. "We zien hierin hoe een man worstelt met zijn seksualiteit binnen de hele mannelijke en publieke wereld van het profvoetbal."

Het London LGBT Film Festival zal een programma bevatten van meer dan vijftig speelfilms en allerlei speciale evenementen. Het loopt van 16 tot en met 27 maart.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Serafijn

Avatar

Yes, Tovey!!! :D

NieuwsFilm

meest populair