Stephen Fry sluit account op Twitter na BAFTA-grap

Stephen Fry sluit account op Twitter na BAFTA-grap

De acteur was voor de elfde keer de host van de BAFTA Awards.

Stephen Fry heeft zijn Twitter-account gesloten nadat er afgelopen zondag ophef was ontstaan over een grap die hij maakte tijdens de BAFTA Awards.

Afgelopen zondag was de acteur voor de elfde keer op rij host van de ceremonie en daar kwamen natuurlijk weer de nodige grappen voorbij. Echter vonden een aantal mensen de grap die hij maakte over kostuumontwerper Jenny Beavan ongepast. "Alleen één van de grootste kostuumontwerpers in de filmindustrie komt naar een award ceremonie gekleed als een zwerver," grapte Fry tijdens de ceremonie.

Beavan kreeg een prijs voor de kostuums in de film Mad Max: Fury Road en kwam deze ophalen in een zwarte leren jas met een wit T-shirt eronder.



Veel Twitteraars spraken hun schande uit over de "nogal smaakloze" grap. Fry liet op Twitter weten dat Beavan een goede vriendin is van hem en dat ze op de hoogte was van zijn intenties. Daaropvolgend schreef hij: "Will all you sanctimonious fuckers fuck the fuck off, Jenny Beavan is a friend and joshing is legitimate. Christ I want to leave the planet."

Fry bleef de hele nacht doorgaan met reageren en discussiëren. Hij deelde zelfs een foto van zichzelf en Beavan. "Jenny 'Zwerver' Beavan en Stephen 'Vrouwenhater' Fry tijdens de after party," schreef hij bij de foto. Even later besloot hij toch om zijn account te sluiten en liet hij middels zijn officiële website weten "opgelucht" te zijn.



NieuwsFilm

meest populair