Eerste Nederlandse hoofdrolspelers bekend van 'Rotterdam I Love You'

Eerste Nederlandse hoofdrolspelers bekend van 'Rotterdam I Love You'

Onder meer Halina Reijn gaat in deze internationale productie spelen.

Voor de internationale speelfilm Rotterdam I Love You zijn de eerste Nederlandse hoofdrolspelers bekend gemaakt. Daar zitten behoorlijk wat Gouden Kalf genomineerden en winnaars bij.

Zo zijn de volgende acteurs en actrices gestrikt voor rollen: Halina Reijn (winnaar Gouden Kalf en Theo d’Or), Nasrdin Dchar (winnaar Gouden Kalf), Gaite Jansen (nominatie Gouden kalf), Maryam Hassouni (winnaar Emmy), Ricky Koole (3 nominaties Gouden Kalf), Eva Duijvestein (nominatie Gouden Kalf), Katja Herbers, Benja Bruijning en Yootha Wong-Loi-Sing (nominatie Gouden Kalf). De verwachting is dat de cast de komende maanden zal worden uitgebreid met meer Nederlandse en internationale acteurs.

De film is het vierde deel van de wereldwijde Cities of Love-filmserie. De films bestaan elk uit tien of meer verhalen, verfilmd door verschillende gerenommeerde regisseurs en met bekende filmacteurs in de hoofdrollen.

"Het is ongelooflijk inspirerend om deel uit te maken van zo’n prachtig project," vertelde Halina Reijn in het persbericht. "dat zichzelf internationaal al bewezen heeft en nu naar ons land komt. Rotterdam is een fascinerende en gonzende stad, vol leven, conflict, liefde en hoop. Het is vruchtbare grond voor geweldige verhalen.”

De film wordt opgenomen in voorjaar/zomer 2017 en zal in 2018 in de Nederlandse en internationale bioscopen te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair