Camille Cosby moet toch getuigen tegen Bill Cosby

Camille Cosby moet toch getuigen tegen Bill Cosby

De rechtbank in Massachusetts weigerde om opnieuw uitstel te verlenen.

Camille Cosby moest maandag toch verschijnen om te getuigen in de civiele procedure die zeven misbruikslachtoffers van echtgenoot Bill Cosby hebben aangespannen. De rechtbank in de Amerikaanse staat Massachusetts weigerde om opnieuw uitstel te verlenen.

De advocaten van Camille dienden zaterdag een spoedverzoek tot uitstel in, omdat Camille "geen enkele betrokkenheid heeft bij de feiten of beschuldigingen in de zaak". Daarnaast is de 71-jarige Camille van mening dat de getuigenverklaring "een onnodig media circus zou veroorzaken, haar persoonlijke veiligheid in gevaar zou brengen en het geen enkel ander doel dient dan haar aan te vallen en ten schande te maken". Afgelopen vrijdag werd ook al een verzoek geweigerd.

Camille Cosby is gisteren zeven uur lang, achter gesloten deuren, ondervraagd. Volgens advocaat Joseph Cammarate, die een groep van zeven vrouwen vertegenwoordigd, was het "aan de ene kant vruchtbaar en aan de andere kant frustrerend". De advocaten van Bill Cosby zetten de "misbruikte" vrouwen namelijk aan de kant als leugenaars. Bill zou hen nooit seksueel hebben misbruikt of gedrogeerd. Tevens heeft Cammarata laten weten dat hij denkt dat de getuigenis die is gegeven erg nuttig is, ook al zijn er "zeker een dozijn" vragen niet beantwoordt. "Ze is zijn vrouw, woont samen met hem en ze observeert nu eenmaal dingen," aldus Joseph Cammarata.

Op 8 maart zal Bill Cosby zelf weer voor de rechter moeten verschijnen in een andere zaak die tegen hem is aangespannen.

NieuwsFilm

meest populair