Aston Martin uit Spectre verkocht voor 2,7 miljoen euro

Aston Martin uit Spectre verkocht voor 2,7 miljoen euro

Er zijn slechts tien exemplaren van de auto gemaakt.

Een van de Aston Martin's, die speciaal is gemaakt voor de James Bond film 'Spectre', is tijdens een veiling verkocht voor ruim 2,4 miljoen pond (2,7 miljoen euro).

Er zijn tien exemplaren van de auto gemaakt voor de film. Acht ervan zijn gesloopt tijdens de opnames en de andere twee zijn gebruikt voor promotie, waarvan er nu dus één een andere eigenaar heeft gekregen.

De auto die afgelopen donderdag onder de hamer ging is de enige die te koop zal worden aangeboden. In het verkoopcontract is ergens wel vastgelegd dat de nieuwe eigenaar niet de openbare weg op mag met de bijzondere sportwagen. Daar is hij namelijk niet voor goedgekeurd. Ook mag de Aston Martin niet worden aangepast waardoor hij toch de weg op mag.




De Aston Martin DB10 was één van de tien bijzondere 'Spectre'-memorabilia die werden geveild. De ring, die Franz Oberhauser in de film droeg, bracht maar liefst 33.500 euro op. De horloges van James en M gingen voor 95.850 euro en 20.660 euro naar een nieuwe eigenaar. En het Day of the Dead-kostuum, welk Daniel Craig draagt tijdens de openingsscène, ging weg voor 130.000 euro.

De opbrengst van 3,6 miljoen gaat naar onder andere het goede doel Artsen zonder Grenzen. Andere items, waaronder een Day of the Dead-masker, worden online geveild. Bieden kan alleen vandaag nog.



NieuwsFilm

meest populair