James Mangold ingehuurd voor regie 'Captain Nemo'

James Mangold ingehuurd voor regie 'Captain Nemo'

Niet te verwarren met de 20,000 Leagues Under The Sea-film die Bryan Singer maakt.

James Mangold (The Wolverine, Walk the Line) is ingehuurd voor de regie van Captain Nemo, een nieuwe filmversie van Jules Verne's literaire klassieker 20,000 Leagues Under The Sea van Disney Pictures. Sebastian Gutierrez (Hotel Noir) schreef de nieuwste versie van het script. Hij en Mangold nemen het stokje over van Andrew Kevin Walker en David Fincher, die een aantal jaren geleden verbonden waren aan het ambitieuze project.

Disney, die eerder ook verantwoordelijk was voor de filmversie uit 1954 met James Mason en Kirk Douglas, wil een film hebben die qua toon overeenkomt met recente hitfilms zoals Maleficent en Alice in Wonderland. Net als bij deze genoemde films betreft het een soort van prequel, waarin we zien hoe Nemo zijn onderzeeër The Nautilus bedenkt.

Mangold zal de film maken nadat hij klaar is met de derde en laatste solofilm over Wolverine, waarvan de productie dit jaar nog moet beginnen. Onlangs werd nog aangekondigd dat X-Men regisseur Bryan Singer 20,000 Leagues Under The Sea zal maken, wat een iets 'realistischer' versie van het verhaal moet vormen.

NieuwsFilm

meest populair