Hugh Grant krijgt BFI Fellowship

Hugh Grant krijgt BFI Fellowship

Het vormt de hoogste eer die het British Film Institute iemand kan geven.

Hugh Grant heeft van het British Film Institute deze week de BFI Fellowship gekregen, de hoogste eer die het instituut aan iemand kan toebedelen. Grant kreeg de onderscheiding voor zijn bijdrage aan de filmindustrie.

Grant kreeg de prijs van filmproducent Eric Fellner bij de BFI’s Chairman’s Dinner. De Fellwoship vormt een aanvulling op de prijzenkast van Grant die al bestaat uit een ere César, BAFTA en Golden Globe. "Dit is zo een leuke verrassing," zei Grant. "En een enorme eer. Ik ben heel erg dankbaar aan de BFI dat ze aan me gedacht hebben."

Volgens BFI voorzitter Greg Dyke was een een eer om Grant deze onderscheiding te geven. "Hij heeft een onnavolgbare komische timing en enorme doses van zijn eigen unieke, ironische en ontzettend Britse charme," zei Dyke. "Hugh weet het moeilijkste te doen, namelijk het eruit te laten zien als iets makkelijks. Ik kan je meegeven dat het zeker niet makkelijk is.[..] Hij is een Brits icoon en heeft miljarden mensen over de hele wereld doen lachen, huilen en dertig jaar lang verliefd op hem doen worden."



NieuwsFilm

meest populair