Tarantino: "Academy wil mijn kostuums niet nomineren"

Tarantino: "Academy wil mijn kostuums niet nomineren"

De filmmaker neemt zijn kostuums "heel serieus".

Quentin Tarantino staat bekend om het feit dat hij zegt wat hij denkt. De filmmaker die 23 februari een award in ontvangst mocht nemen tijdens de Costume Designer Guild Awards, had tijdens zijn speech nog een appeltje te schillen met de Academy Awards.

"Geen van mijn kostuumontwerpers zijn ooit genomineerd voor een Oscar, 'omdat ik geen kostuumdrama maak die een dansscène met honderden figuranten heeft'," aldus Quentin Tarantino. "Maar we hebben iets anders - wij hebben Halloween feesten."

Tarantino liet tijdens zijn speech weten zijn kostuums in zijn films "heel serieus" te nemen. "Dat is ook de reden waarom ik vond dat alle karakters in Reservoir Dogs een zwart pak moesten dragen. Dat maakte het interessant. Iedere man ziet er beter uit in een zwart pak. En het ziet er gewoon stoer uit."

Daaraan voegde Quentin nog toe: "De laatste twintig jaar ga ik naar Halloween feesten, daar zie ik vaak een witte en een zwarte man die gekleed zijn als Jules en Vincent (Pulp Fiction). Ook zie ik vaak een meisje met blond haar die een geel trainingspak met zwarte afwerking draagt (Kill Bill).. Om eerlijk te zijn zie ik dat altijd als het grootste compliment, de beste award."

NieuwsFilm

meest populair