Sam Raimi gaat 'World War 3' starten

Sam Raimi gaat 'World War 3' starten

Naar een boek van George Friedman, die behoorlijk wat ellende in onze toekomst voorspelt.

Coming Soon bericht dat Spider-Man-regisseur Sam Raimi zich bezig gaat houden met een boekverfilming rondom The Next 100 Years, geschreven door George Friedman. Hij is een erkende Amerikaanse voorspeller op het gebied van geopolitiek. De non-fictieve bestseller komt uit 2009, de film zal World War 3 heten.

Daarin heeft Friedman zijn vermoedens rondom de toekomst van onze planeet vastgelegd, gebaseerd op onderzoeken en analyses. Zo zou een nieuwe Koude Oorlog tussen Amerika en Rusland opspelen, die de hedendaagse strijd tussen de VS en de Jihadisten vervangt. De wereldmacht die China bezit zal afnemen en die van Mexico neemt juist toe. De manier waarop we leven, en oorlog zullen voeren, verandert drastisch middels nieuwe technologieën en culturele ontwikkelingen. Robotten zullen de meeste banen overnemen, wat in werkloosheid op grote schaal resulteert.

En uiteindelijk breekt de langverwachte Derde Wereldoorlog uit, naar verluidt rond het jaar 2050. Aan de ene kant hebben we landen en streken zoals de Verenigde Staten, Polen, Groot-Brittannië, India en China, aan de andere zijde Turkije, Japan, Frankrijk en wederom Duitsland. Spoiler: volgens Friedman zullen de Amerikanen en diens geallieerden nogmaals zegevieren. De oorlog zal twee tot drie jaar duren, en daarbij zal men gebruikmaken van vliegtuigen met hypersonische snelheden, soldaten te voet met geavanceerde lichaamspantsers en militaire basissen op de maan. Vermoedelijk sneuvelen er 50.000 zielen.

World War 3 wordt een grote productie van BillBlock Media en Warner Bros, laatstgenoemde zal de oorlogsfilm distribueren.



NieuwsFilm

meest populair