Familie Abe Vigoda eist excuses van de Oscars

Familie Abe Vigoda eist excuses van de Oscars

De acteur werd niet genoemd tijdens het 'In Memoriam'-moment.

De familie van de in januari overleden The Godfather-acteur Abe Vigoda eist excuses van de Oscars. Vooral de dochter is boos op de organisatie van de Oscars wegens het niet vermelden van zijn overlijden bij het 'In Memoriam'-moment.

Carol Vigoda liet het volgende weten: "De organisatie van de Oscars heeft Abe Vigoda bedrogen door hem niet te eren voor de positieve energie en het talent dat hij de filmindustrie gebracht heeft. En laten we niet vergeten de opofferingen die hij heeft moeten maken om het nodige te bereiken."

De dochter van Abe Vigoda vindt het belangrijk dat de organisatie haar best doet om alle overleden mensen uit de filmindustrie te eren. "De organisatie kwam nu zeker tekort. Er zit momenteel een gat in mijn hart dat gevuld moet worden."

De Amerikaanse Abe Vigoda werd geboren op 24 februari 1921 te Brooklyn, New York. Zijn ouders waren Joodse immigranten die uit Rusland kwamen. Met Salvatore "Sal" Tessio in The Godfather brak hij door, een rol die hij voor het vervolg opnieuw mocht uitbeelden. Vigoda speelde verder in titels als Cannonball Run II, Joe Versus the Volcano, North en Crime Spree. Voornamelijk was de acteur werkzaam voor tv-series. Zijn bekendste rol stamt uit de sitcom Barney Miller. Hij speelde detective Phil Fish. Het personage werd zo goed ontvangen dat Vigoda de hoofdrol in zijn eigen spin-off kreeg, Fish, dat twee seizoenen op tv was. In totaal trad hij iets meer dan 90 keer op als Fish dankzij beide series.



NieuwsFilm

meest populair