Cinema Egzotik: Paranoia Night

Cinema Egzotik: Paranoia Night

Avond bestaat uit een film van John Frankenheimer en Nicholas Roeg.

Cinema Egzotik brengt iedere maand bijzondere films die in Nederland niet veel aandacht hebben gekregen, maar zeker het bekijken waard zijn. Deze maand richt Egzotik de schijnwerper op films waarin paranoia centraal staat, met vanavond een double bill van John Frankenheimers zelden op het grote doek vertoonde sci-fi psychodrama Seconds en Nicholas Roegs horrorthriller Don’t Look Now.

"Seconds is een pittige paranoia-thriller met desoriënterend camerawerk en een flinke injectie horror,"licht Egzotik-programmeur Ronald Simons toe. "Na de pauze slaat manische achterdocht weer toe, want in Don’t Look Now weet het personage van Donald Sutherland niet meer wat links of rechts is na de onfortuinlijke dood van zijn dochtertje. Hij ontsnapt naar Venetië, maar ook daar achtervolgen de demonen hem, al dan niet gehuld in morsige rode regenjasjes."

In Seconds speelt Rock Hudson de hoofdrol, in Don’t Look Now draait het om de personages van Donald Sutherland en Julie Christie. De Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films nomineerde Don’t Look Now als een van de beste horrorfilms.



NieuwsFilm

meest populair