Obama geeft speech bij het SXSW festival

Obama geeft speech bij het SXSW festival

De president van de VS sprak er over technologie en stemmen.

Het South by Southwest, ook wel bekend als het SXSF festival, had deze week wel een heel bijzondere gast namelijk President Barack Obama. Hij ging er 45 minuten lang met publiek in gesprek over de rol van technologie, veiligheid en stemmen.

Een van de hot topics waar de president over sprak, was of de Amerikaanse overheid de telefoons van mensen zou moeten mogen onderzoeken als ze betrokken zijn bij criminele rechtszaken. "Ik heb het moeilijk met veel van de beslissingen die we maken om het land veilig te houden, " zei hij. "Ik ben voorzichtig om erover een absoluut standpunt in te nemen."

Obama had het ook over de moeite die het mensen kost om te stemmen, iets waardoor er minder opkomst is tijdens verkiezingen dan hij graag zou zien. Hij zei dat het makkelijker was om een pizza te bestellen dan te stemmen en dat hier iets aan gedaan moet worden.

Obama was met zijn bezoek de eerste Amerikaanse president die een bezoek bracht aan het Texaanse jaarlijkse film, muziek, media en conferentie festival, dat tot de grootste van Amerika behoort. Obama was een van de keynote speakers, zijn vrouw Michelle Obama zal ook een keynote speaker zijn tijdens het festival. Andere sprekers zullen dit jaar J.J. Abrams, Jake Gyllenhaal, Kerry Washington, Ellen Page, Don Cheadle en Joel Edgerton zijn.



NieuwsFilm

meest populair