Dakota Johnson en Tilda Swinton gecast in 'Suspiria'-remake

Dakota Johnson en Tilda Swinton gecast in 'Suspiria'-remake

De twee werkten eerder samen met regisseur Luca Guadagnino aan A Bigger Splash.

Regisseur Luca Guadagnino (I Am Love) zal opnieuw samenwerken met zijn A Bigger Splash-castleden Dakota Johnson en Tilda Swinton aan de remake van Dario Argento's Suspiria, zo meldt Culture Whisper (via The Playlist). De opnames van de remake hadden afgelopen winter al van start moeten gaan, maar nu wordt gemeld dat dit pas komend najaar zal zijn. De befaamde componist John Adams zal zorgdragen voor de muziek. Het visuele aspect van het project zou zwaar beïnvloed zijn door de stijl van regisseur Rainer Werner Fassbinder.

De oorspronkelijke film uit 1977 van Argento gaat over een Amerikaanse ballerina die naar een prestigieuze dansacademie in Duitsland gaat, maar erachter komt dat er iets bovennatuurlijk en sinister schuilgaat achter de façade van de school.

Guadagnino neemt het stokje over van David Gordon Green, die eerst zou regisseren. De remake speelt zich net als het origineel af in 1977, maar heeft als locatie deze keer Berlijn. A Bigger Splash draait vanaf 7 april 2016 in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair