Eerste (spoilervrije) recensie 'Batman v Superman'

Eerste (spoilervrije) recensie 'Batman v Superman'

En heel veel andere details over de film.

Entertainment Weekly heeft zijn nummer over Zack Snyders Batman v Superman: Dawn of Justice uitgegeven. Daarin wordt uitgebreid ingegaan op de film. Het geheel onthult veel details, en daarnaast is er een eerste recensie. Verder zijn er weer flink wat nieuwe foto’s vrijgegeven van de film en hebben we informatie over het openingsweekend.

Openingsweekend


Laten we daar maar meteen mee beginnen. De afgelopen weken was er met enige regelmaat wat negatiefs in de media rond de DC-film. Warner Bros. zou ontzettend zenuwachtig zijn en vrezen dat de film de fans flink gaat verdelen. Dat kan misschien het geval zijn, maar het lijkt erop dat Snyders film het goed gaat doen aan de internationale box office.

Uit de voorverkoop blijkt dat de film een openingsweekend van zo’n 140 miljoen dollar gaat beleven in de Verenigde Staten. In de rest van de wereld zou daar nog ergens tussen de 160 en 200 miljoen dollar verdiend worden. Mocht dat lukken, is het de vijfde beste opening van een superheldenfilm ooit.

Eerste recensie

EW's Anthony Breznican mocht de film verder al zien en vertelde in een spoilervrije recensie erg tevreden te zijn met de film. Volgens hem zullen fans van Man of Steel de film goed vinden. Het ietwat matige einde van Man of Steel zou ook goed gemaakt worden. Maar: "als je het grimmige en duistere gebeuren van Man of Steel niets aan vond, is de film waarschijnlijk niets voor jou." Verder vindt hij Gal Gadots Wonder Woman een highlight van de film. En tot slot: "er is een moment tussen Batman en Superman dat zelfs de meest cynische fan emotioneel zal maken.”

Robin

In een interview met EW vertelde Geoff Johns dat niet benoemd wordt van wie het kostuum dat we in de trailers hebben gezien. ”We zullen dat wel verkennen, maar niemand zegt specifiek van welke Robin het kostuum is.” Maar: ”je zult wel begrijpen dat als Batman dat kostuum bewaard heeft, het een herinnering is. Hij stelt het tentoon als het kostuum van een gevallen bondgenoot, een vriend centraal in de Batcave. Het is er met een reden en deel ervan is om hem te motiveren te blijven doen wat hij doet.”

Wonder Woman

In gesprek met Cinepremiere ging actrice Gal Gadot verder in op de rol van haar personage. ”Als ze te zien is probeert ze juist te ontsnappen aan Wonder Woman,” aldus Galdot. ”Als ze Batman ontmoet, heeft ze het gevoel dat hij degene is die haar terug kan brengen naar haar hoogtepunt. De dynamiek tussen de drie is erg intens, want ze vechten voor dezelfde waarden. Maar iedereen wil de hoofdrol, er is dus veel spanning… maar wel goede spanning.”

EW weet verder nog te vertellen dat Diana Prince in de film probeert Bruce Wayne tegen te houden in het stelen van wat geheimen van Jesse Eisenbergs Lex Luthor. Ze willen beiden hetzelfde.

Lex Luthor

Die Lex Luthor blijkt ook flink slechte plannen te hebben. ”De miljardair is een sociopaat met een god complex.” Hij haalt er plezier uit Batman (Ben Affleck) en Superman (Henry Cavill) tegenover elkaar uit te spelen. Daarom pleegt hij een massamoord, en gebruikt hij overblijfselen van Krypton om zombie-creatie Doomsday samen te stellen.

The Flash, Cyborg, Aquaman

Verder zijn er drie kleine rollen voor deze personages in de film. The Flash (Ezra Miller), Cyborg (Ray Fisher) en Aquaman (Jason Momoa) krijgen ”kleine, cameo-achtige rollen” in de film. Over de rol van The Flash vertelde Zack Snyder nog: ”we hadden zo’n strak narratief, dus ik wilde een andere laag aan de film toevoegen die ingewikkeld en bizar zou zijn.” Naar verluidt is The Flash maar kort in een flits te zien.

Jena Malone

Tot slot kunnen we nog melden dat Jena Malone uit de film gesneden is. Haar personage speelt wel een belangrijke rol in de uitgebreide editie die later vrijgegeven wordt en zou duidelijkheid geven rond de plannen met het DC Filmuniversum.

Foto’s

EW heeft tot slot nog wat foto’s van de film vrijgegeven. Daarnaast zijn er twee covers en is er een buiten EW om vrijgegeven foto van Batman die op het punt staat om Superman af te maken.

























NieuwsFilm

meest populair