Jude Law en Benedict Cumberbatch gaan vluchtelingen sponsoren

Jude Law en Benedict Cumberbatch gaan vluchtelingen sponsoren

Dominic West, Gillian Anderson, Juliet Stevenson en Brian Eno hebben ook hun hulp aangeboden.

Jude Law en Benedict Cumberbatch gaan kinderen, zonder ouder(s) of verzorger(s), die momenteel in het beruchte Jungle-kamp in de Franse havenstad Calais verblijven, sponsoren.

De organisatie Citizens UK schat dat er ruim 150 kinderen in het kamp zitten die het recht hebben om zich te herenigen met familieleden in het Verenigd Koninkrijk. Benedict Cumberbatch en Jude Law zijn twee van de grote namen die zich hebben opgegeven voor het zogenaamde 'buddy system'. Zij zullen de kinderen in Frankrijk opzoeken en financieel steunen als het gaat om kosten voor juridische procedures en gezondheidszorg.

"Wij hebben de Britse en Franse autoriteiten gevraagd om direct te zorgen voor een veilige overtocht voor alle geïdentificeerde kinderen, zonder ouder(s) of verzorger(s), die familieleden hebben in het Verenigd Koninkrijk," lieten onder andere Cumberbatch en Law weten. "Deze kinderen hebben het recht om zich te herenigen met hun familieleden. Het is onacceptabel dat zij zijn achtergelaten in deze donkere tijden."

Daaraan werd toegevoegd: "Wij zullen elk één minderjarige ondersteunen om ervoor te zorgen dat zij de zorg en ondersteuning krijgen die nodig is."

Ook Dominic West, Gillian Anderson, Juliet Stevenson en Brian Eno hebben hun hulp aangeboden. Calais staat momenteel bekend als de plaats om kans te maken op een veilige overtocht naar het Verenigd Koninkrijk.

NieuwsFilm

meest populair