Poll

POLL: R-rated comic book-verfilmingen

Van Wanted tot Watchmen en van Kick-Ass tot Kingsman.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 21:16 in Poll
Sinds afgelopen maand draait de X-Men spin-off Deadpool met veel succes in de wereldwijde bioscoopkassa's. Niet alleen is het binnenkort de financieel succesvolste X-Men film tot op heden, ook lijkt de film een grote kans te maken om de financieel succesvolste R-rated film te worden. In het verleden zijn er meer (succesvolle) R-rated comic-verfilmingen verschenen. In deze POLL de vraag: welke eerdere R-rated comic-verfilming is jouw favoriet?

In onderstaande POLL tellen we Deadpool nog niet mee, aangezien deze nog geen maand in de bioscopen draait. Wel zijn er vijftien eerder verschenen R-rated comic-verfilmingen op een rij gezet. Heb jij een andere favoriet, dan kun je die achterlaten in de reacties.

Succes met stemmen38 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

JamesBond

Avatar

'Watchmen,' want dat is de beste comic book-verfilming / superhelden-film ooit Smiley face

benjamin

Avatar

Als de vraag was om de beste superheldenfilm aan te duiden zou m'n stem naar Watchmen gaan, maar aangezien we ons niet beperken tot superhelden stem ik op een andere film (weliswaar eveneens gebaseerd op werk van Alan Moore): V For Vendetta. Het geweldige Snowpiercer had wat mij betreft overigens absoluut één van de opties mogen zijn.

ridjieddo

Avatar

Dredd.

Judge Dredd: You ready?
Anderson: Yeah.
Judge Dredd: You look ready.

flep

Avatar

Een moeilijke keuze. er zitten veel favorieten van me tussen. Watchmen, sin city, v vendetta, 300, kick ass. Allemaal op een eigen manier hele goede films.

Echter heb ik toch gekozen voor the crow. Ik was 12 toen ik die film zag en is hiermee de voorloper van de vele andere films geweest. Deze film heeft het r-rated goed benut met zijn sfeer.

Maar ook respect voor de meeste andere films in de lijst! Gemiddeld gezien lijkt er toch wel op dat veel van de r-rated films orgineler zijn dan de andere strip boek verfilmingen. Dat een producer / regisseur dan toch wat schijt lijkt te hebben aan eventuele op brengsten en de 'kunst' van de film belangrijker vindt.

Fantomex

Avatar

JamesBond "'Watchmen,' want dat is de beste comic book verfilming / superhelden film ooit Smiley face"


Eens. 8-)

Ereptile

Avatar

Zo dan, lastige POLL! Ik vind Watchmen echt geweldig als het om een superhelden film gaat. Maar Sin City en 300 vind ik ook geweldig! :D

Joslyn

Avatar

Ik doe met Fles mee. Van alle goede films die er tussen staan heeft The Crew bij mij de meeste indruk achtergelaten. De sfeer is fantastisch, de muziek geeft een duidelijk tijdsbeeld (grunge era) waarbij The Curves burnett en jij Dead Souls tot mijn all time favorieten horen. En uiteraard het goede acteerwerk en de tragische dood van Brandon Lee. Dus daarom voor The Crow!

Ereptile "Zo dan, lastige POLL! Ik vind Watchmen echt geweldig als het om een superhelden film gaat. Maar Sin City en 300 vind ik ook geweldig! :D"

Een Snyder film dus Smiley face

shellghost

Avatar

Ik mis er eentje, namelijk Deadpool. En ja, ik heb het gelezen waarom die er niet bij staan, maar daar ben ik het uiteraard niet mee eens. :P
Nu maar voor Dredd gegaan.

SeanDeNiro

Avatar

Watchmen en Sin City. The Watchmen was een superheldenfilm voor volwassenen. Van een heel ander niveau als Superman contra Vleermuisman (die steeds meer op IJzerman gaat lijken).

Moviemagic

Avatar

Er zitten veel goede keuzes in. Ik heb 'the crow' gekozen vanwege een bepaalde jeugdsentiment maar er zijn meerdere die ik had kunnen kiezen.

eltorro

Avatar

Wat een lijst:W Eigenlijk is elke film uit deze lijst wel goed. Persoonlijk vind ik Watchmen het beste en V for Vendetta een goede tweede.

1. Watchmen
2. V for Vendetta
3. Kick-Ass
4. Deadpool
5. Dredd
6. Kingsman: The Secret Service Die kerk scene is één van de gaafste die ik in jaren heb gezien
7. Wanted
8. 300
9. Blade 2
10. Constantine (onderschat naar mijn mening)

Ed Crane

Avatar

JamesBond "'Watchmen,' want dat is de beste comic book-verfilming / superhelden-film ooit Smiley face"


Yep, dit dus. Daarna Blade II, V For Vendetta, 300, Kick-Ass en Sin City.

Decepticon

Avatar

Oh wat een lastige Poll. Jammer dat Deadpool er niet in opgenomen staat, anders had ik daar op gestemd.
Ik heb hier voor mezelf de top 4 gemaakt van Blade (Blade II vind ik beter), Dredd, The Crow en Kick-Ass en heb uiteindelijk gestemd voor The Crow.
Wat is dat (nog steeds) een wreed goede film, wat een sfeer, hij heeft destijds op mij ook heel veel indruk gemaakt en had ik ook op koopvideo. Één van mijn meest begeerde vhs banden.

benjamin

Avatar

Als we volledige lijstjes gaan geven:

1. V For Vendetta.
2. Oldboy.
3. Sin City.
4. A History Of Violence.
5. Snowpiercer.
6. Watchmen.
7. Deadpool.
8. Road To Perdition.
9. Kingsman: The Secret Service.
10. Blade I & II.

Ed Crane

Avatar

Ja Snowpiercer hoort idd ook echt in het lijstje. Jammer dat 'ie niet in de poll staat.

Constantine vond ik ook goed.

Toen na Deadpool bekend werd dat Wolverine 3 R-rated werd en BvS een R-rated cut kreeg, werd soms negatief gedaan over dat dit een zoveelste trend zou zijn en een R-rating een comicbook-film niet zomaar beter maakt. Dat laatste klopt misschien, maar omgekeerd zie je wel dat veel sterke en veel van de beste comicbook-films R-rated zijn :+

Ereptile

Avatar

Hoe zit het eigenlijk met Spawn? Ik las dat de originele cut een R Rating had, maar dat die is verlaagd tot een PG-13... Ik weet alleen niet of de originele cut ook daadwerkelijk is vertoond in de bios.

Ed Crane

Avatar

Ereptile "Hoe zit het eigenlijk met Spawn? Ik las dat de originele cut een R Rating had, maar dat die is verlaagd tot een PG-13... Ik weet alleen niet of de originele cut ook daadwerkelijk is vertoond in de bios."


Voor zover ik weet was de biosversie PG-13. Ik had de Nederlandse dvd ooit gekocht, die was voor 16 jaar en ouder... bleek het de PG-13 cut te zijn met de R-rated scènes los bij de extra's als deleted scenes O+ Wat voor een logica is dat... Dus die meteen teruggebracht en voor 3 pond de R-rated cut uit Engeland meegenomen. Een niet echt geslaagde film, maar toch nog wel leuk. De soundtrack was vrij goed (toen althans).

eltorro

Avatar

benjamin "Als we volledige lijstjes gaan geven:

1. V For Vendetta.
2. Oldboy.
3. Sin City.
4. A History Of Violence.
5. Snowpiercer.
6. Watchmen.
7. Deadpool.
8. Road To Perdition.
9. Kingsman: The Secret Service.
10. Blade I & II."


Ah shit, ik was Snowpiercer helemaal vergeten:P Heb je The Host van de beste man gezien? Ook zo'n heerlijke film.

Bilbo

Avatar

JamesBond "'Watchmen,' want dat is de beste comic book-verfilming / superhelden-film ooit Smiley face"


+1, met Kick-Ass op een welverdiende tweede plaats voor mij :Y

benjamin

Avatar

eltorro "Ah shit, ik was Snowpiercer helemaal vergeten:P Heb je The Host van de beste man gezien? Ook zo'n heerlijke film."
Inderdaad ook een sterke film.

Goov25

Avatar

Bilbo "+1, met Kick-Ass op een welverdiende tweede plaats voor mij :Y"

Nog een stem voor Watchmen! Met V for Vendetta op een welverdiende tweede plaats voor mij ;)

xarkov

Avatar

Watchman, ondanks de goede concurentie.

KeesjeNL

Avatar

Constantine heb ik het meest van genoten, erg duister en afwijkend van de restSmiley face.

Chrischzz

Avatar

Ed Crane " De soundtrack was vrij goed (toen althans)."


De soundtrack is gewoon erg cool.. Vooral de mix van metal artiesten die samen werken met electronica artiesten was erg leuk.. Niet allemaal even geslaagd, maar toch..
Verder zie ik dat Watchmen op kop gaat.. Hoewel zeer goed verfilmd en erg comic getrouw (tuurlijk niet geheel 100%) vond ik het maar een langdradige film.. (wellicht nog eens kijken, maar toen vond ik van wel)


Dredd vond ik dan weer het best.. gewoon een "kleine" film.. weinig finaciele middelen en een "simpel" maar degelijk verhaal met goede actie en niet gefilterd.. Lekker rauw.Net als de Thomas Jane Punisher trouwens.. was die eigenlijk R? Ik weet het niet meer.. Edit/: Ja was ook R..

starbass

Avatar

Ik snap de hype rond Watchmen niet helemaal, een bijna 1 op 1 verfilming van de strip die nogal opgehyped is. 300 vond ik ook verschrikkelijk slap.

VET:
The Crow
Dredd
Constantine
Kick-Ass
Kingsman: The Secret Service
Blade
Sin City
V for Vendetta

wel aardig:
Wanted
Watchmen

Slecht:
300

rest niet gezien

weszz

Avatar

starbass "Ik snap de hype rond Watchmen niet helemaal, een bijna 1 op 1 verfilming van de strip die nogal opgehyped is. 300 vond ik ook verschrikkelijk slap.

wel aardig:
Watchmen

Slecht:
300
"


Ik snap dat meningen verschillen maar 300 slap? Keken wij dezelfde film? :P en bijna 1 op 1 verfilming van Watchmen? Denk dat menig comic lezer je het liefst een stomp wil verkopen...film is maar een fractie van wat de comics laten zien

Fredius

Avatar

Ik ben toch zooo benieuwd waarom Watchmen als beste gezien wordt. Wie komt er met goede argumenten? Persoonlijk vond ik die dus ruk.

Ed Crane

Avatar

Komt u dan eerst maar met argumenten Smiley face

Shifty777

Avatar

Heb niet alles gezien, maar van wat ik gezien heb sprak Sin City mij het meeste aan. Vrij subjectieve mening dus, want ik vond andere die ik zag uit het lijstje ook zeker niet slecht. Maar de stijl e.d. van Sin City was destijds vernieuwend en spreekt mij nog steeds erg aan.

eltorro

Avatar

Fredius "Ik ben toch zooo benieuwd waarom Watchmen als beste gezien wordt. Wie komt er met goede argumenten? Persoonlijk vond ik die dus ruk."
De personages vind ik het beste aan de film. Behalve dat het allemaal een soort van helden zijn, zijn het ook echte mensen die fouten maken. Rorschach die rond dwaalt als een soort van weerspiegeling van die samenleving. De Comedian die helemaal verpest is, maar daarom ook het meest eerlijk. En natuurlijk Dr Manhattan, die als een soort van god gedragen wordt door het volk, maar als snel meer menselijk blijkt te zijn dan gedacht. Er waren natuurlijk veel meer personages, maar deze staken er met kop en schouders boven uit. Elk hoofdpersonage heeft ook zijn eigen verhaal in de film en wordt goed uitgediept,op één na dan.

Het verhaal is sterk en heeft echt wat te vertellen en geeft met zijn einde een nieuwe blik op het superhelden genre. De film bevat ook de nodige kritiek op bijvoorbeeld Amerika, al blijft dit nog aardig binnen de lijntjes.

En behalve dat er genoeg onder de oppervlakte gebeurt, is de film visueel ook prachtig. Snyder gebruikt de slow motion scenes op precies de juiste momenten en over elk shot lijkt goed nagedacht te zijn. De art direction is ook erg sterk, je hebt echt het gevoel dat je je in een andere wereld bevindt. Er zijn opvallend veel (superhelden) films, waar dit erg middelmatig is. De muziek keuze is ook erg fijn en opvallend. Het draagt perfect bij aan de sfeer van de film en zorgt af en toe ook voor wat zelfspot.

Als enige kritiek zou ik de te korte speelduur kunnen verzinnen, de film heeft zoveel te vertellen en te laten zien, waardoor sommige verhaal elementen meer tijd hadden kunnen gebruiken. Jammer genoeg is de ultimate cut daar geen antwoordt op. Verder hoor ik vaak als kritiek, dat de film alleen maar een exacte kopie is van het bron materiaal. Maar als het bron materiaal al perfect is, waarom zou je dit dan willen aanpassen... Wat zijn jouw kritieken trouwens?:P

Perrysh

Avatar

Gekozen voor 'Watchmen', beste comic book verfilming voor mij. Verdere eervolle vermeldingen voor 'V for Vendetta', 'Sin City', 'Kingsman: The Secret Service' en 'Kick-Ass'. Geen 'Deadpool', anders zou deze er zeker ook bij horen.

benjamin

Avatar

eltorro "Verder hoor ik vaak als kritiek, dat de film alleen maar een exacte kopie is van het bron materiaal. "
En dat is niet helemaal waar, zeker op het einde is er nog een redelijke afwijking tussen de film en het materiaal.

Verder wel eens met de argumenten, al zou ik ook nog extra de geweldige opening credits willen aanhalen als extra pluspunt.

Fantomex

Avatar

Fredius "Ik ben toch zooo benieuwd waarom Watchmen als beste gezien wordt. Wie komt er met goede argumenten? Persoonlijk vond ik die dus ruk."


Omdat het zeer trouw gebleven is aan het bronmateriaal, anti helden zijn interessant, soundtrack is geweldig en beste opening scene ooit.

Nu mag jij met argumenten komen..

Fredius

Avatar

De argumenten van sommigen zijn natuurlijk prima. Film is ook zo'n medium, net als muziek, waar je een eigen smaak voor hebt. Deze film vond ik veel te traag en het verhaal en personages spraken me gewoon niet aan. Visueel vond ik hem wel heel goed. Gelukkig dat er zoveel films uitkomen voor elk wat wils. Film is entertainment!

Fantomex

Avatar

Fredius "De argumenten van sommigen zijn natuurlijk prima. Film is ook zo'n medium, net als muziek, waar je een eigen smaak voor hebt. Deze film vond ik veel te traag en het verhaal en personages spraken me gewoon niet aan. Visueel vond ik hem wel heel goed. Gelukkig dat er zoveel films uitkomen voor elk wat wils. Film is entertainment!"


Ahha Visueel dus wel goed. Ik dacht dat je het volkomen ruk vond? O+

nieuwslaatste nieuws

meest populair