Joseph Gordon-Levitt maakt film over oorsprong Ku Klux Klan

Joseph Gordon-Levitt maakt film over oorsprong Ku Klux Klan

De acteur zal de film produceren en ook de hoofdrol spelen.

Joseph Gordon-Levitts productiemaatschappij hitRECord Films en Amazon Studios zullen samen K Troop maken, een film die zich afspeelt na de Amerikaanse Burgeroorlog en laat zien hoe de controversiële (en zwaar racistische) Ku Klux Klan werd opgericht en hoe ze aanhangers wisten te werven.

Gordon-Levitt zal de film produceren en ook mogelijk de hoofdrol spelen. In de film zien we hoe de KKK in 1865 het diepe zuiden van de Verenigde Staten wist te veroveren. Gelukkig zien we ook hoe een speciale Amerikaanse militaire eenheid genaamd K Troop de groep in 1871 de kop wist in te drukken, tot een herleving van de organisatie in 1915 en een nieuwe incarnatie in de jaren '50.

Als Gordon-Levitt besluit om mee te spelen, dan zal hij de rol spelen van majoor Lewis Merrill, de charismatische leider van K Troop, die een uitgebreid netwerk van informanten wist te verkrijgen om achter de geheimen van de KKK te komen. De film is gebaseerd op een artikel van Matthew Pearl uit het blad State. Er wordt nog gezocht naar een scenarist.

NieuwsFilm

meest populair