NASA maakt conceptontwerp warpschip

Gebaseerd op de Enterprise van Star Trek.

Wanneer wordt science fiction werkelijkheid? Een beroemd voorbeeld van invloedrijke fictie is natuurlijk de Star Trek-franchise. De serie en filmreeks die bedacht werd door Gene Roddenberry inspireerde met zijn geavanceerde ruimteschepen generaties. NASA werkt nu actief aan een ruimteschip dat de warptechnologie implementeert.

Nu vraag je je wellicht af: hoe dan? Het is algemeen geaccepteerd dat niets in het universum sneller kan dan het licht. Binnen Einsteins relativiteitstheorie is er echter een andere mogelijkheid. Je zou ruimtetijd kunnen verbuigen, zodat je ruimteschip zich wel verplaatst, maar je niet sneller gaat dan het licht. Het is aan natuurkundige Harold White om te bewijzen dat het concept ook echt kan. Samen met ontwerper Mark Rademaker heeft hij onderstaande conceptontwerpen gemaakt.

Hun bedoeling? ”We wilden jongeren adviseren om een carrière bij ons na te streven. Het [schip] heeft wat sci-fi kenmerken die misschien nooit gerealiseerd worden, tenzij we dat echt winnen.” Hieronder de beelden.

















NieuwsFilm

meest populair