Plannen voor 5 'Star Wars'-films na 2020

Plannen voor 5 'Star Wars'-films na 2020

Disney zou alvast ver vooruit kijken.

Disney betaalde vier miljard dollar voor de rechten op de Star Wars-franchise. Alleen al The Force Awakens haalde aan de internationale box office meer dan twee miljard dollar op. Kortom: dat geld wordt wel terugverdiend en waarschijnlijk snel ook. Het immense succes van The Force Awakens heeft volgens de Britse tabloid The Sun Disney aan het denken gezet.

De studio zou nu al kijken naar de franchise na 2020 en maar liefst vijf extra films plannen. Tot die tijd staan er nog twee sagafilms en drie spin-offs gepland. Naast Episode VIII en IX komen er nog Rogue One, een film rond Boba Fett en een oorsprongsverhaal voor Han Solo. Voor de tijd daarna wil Disney naar het schijnt zijn huidige releaseschema doorzetten.

Dat houdt in dat er elk jaar een film in de franchise moet komen. Om het jaar is er een spin-off. Die zouden om veel bekende personages moeten draaien, waaronder Mace Windu en Obi-Wan Kenobi. Regisseur en producent J.J. Abrams vertelde: ”Er worden een paar erg coole dingen besproken. Het is erg interessant om te zien hoe het allemaal samenkomt.”

Een anonieme bron voegde hieraan toe: ”Het succes van The Force Awakens heeft de studiobazen veel gegeven om over na te denken. Er zijn zoveel personages met een achtergrond en toekomst die nu tot leven gebracht kunnen worden. Toen George Lucas veertig jaar geleden met deze ideeën kwam was de technologie er nog niet. Nu natuurlijk wel.”

Uiteraard is het geen verassing: een artikel van Wired ging al eens in op de plannen van Disney met de franchise. Het plan is om er een eeuwige franchise van te maken, die nooit ophoudt.



NieuwsFilm

meest populair