Traileranalyse 'Captain America: Civil War'

Traileranalyse 'Captain America: Civil War'

Wat hebben we allemaal geleerd van deze nieuwe trailer?

Gisteren was er eindelijk een nieuwe trailer voor Marvels Captain America: Civil War. In dit artikel analyseren we de trailer uitgebreid en hebben we uiteraard een hele reeks screenshots. De film van Joe en Anthony Russo gaat de complete dynamiek van het Marvel-film universum veranderen, dat mag wel duidelijk zijn. ”Dit gaat grote gevolgen hebben en verandert de complete psychologie van het Marvel filmuniversum,” vertelde Joe tegenover Buzzfeed.

In de film vindt er een internationaal incident plaats, waardoor de wereldregeringen hun geduld met superhelden verliezen. De trailer herinnert ons even aan voorgaande incidenten: De invasie van de Chitauri in The Avengers zorgde voor 18,8 miljard dollar aan schade en kostte 74 mensen het leven. De nasleep van de val van S.H.I.E.L.D. in The Winter Soldier kostte 2,8 miljard dollar en daarbij kwamen 23 mensen om het leven, en dan is er nog de Ultron-ramp, die tot 474 miljard dollar schade en 177 slachtoffers leidde.

De gebeurtenissen leiden tot de Sokovia Accords, waarin superhelden verantwoordelijk gehouden worden voor hun daden. Het gevolg daarvan is een splitsing onder de Avengers en het ontstaan van twee teams, Team Iron Man (Robert Downey Jr.) en Team Captain America (Chris Evans). Dat laatste team bestaat uit Falcon (Anthony Mackie), Winter Soldier (Sebastian Stan), Hawkeye (Jeremy Renner), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) en Ant-Man (Paul Rudd). Zij nemen het op tegen War Machine (Don Cheadle), Black Widow (Scarlett Johansson), Black Panther (Chadwick Boseman) en Vision (Paul Bettany). Ook Spider-Man (Tom Holland) voegt zich bij het team van Iron Man.

Hieronder kan je de trailer nog eens bekijken, gevolgd door een analyse.



De Winter Soldier ontwaakt

Dit lijkt op een flashback. We zien een mysterieuze locatie, midden in de wildernis. Het lijkt erop dat de Winter Soldier hier in slaap gehouden wordt als hij niet op missie is.





Vernietiging door de Avengers

Vervolgens zien we hoe General "Thunderbolt" Ross de Avengers confronteert met hun vernietiging. Toch, als je in de trailer kijkt naar de slachtofferaantallen van de aanslagen en gevechten van de Avengers, komt de vraag op hoeveel slachtoffers er geweest waren zonder de Avengers.



Aanslag op T'Challa

Vervolgens is er een aanslag te zien. Het lijkt op een internationale vergadering en vermoedelijk zijn hier T'Challa en zijn vader T'Chaka aanwezig als vertegenwoordigers van Wakanda. Het zou kunnen dat T'Chaka hierbij om het leven komt, als gevolg hiervan de Sokovia Accords ingevoerd worden én dat T'CHalla het op de Winter Soldier voorzien heeft.



Avengers-gevangenis

In de comics is er een gevangenis in Civil War. Die is gebouwd door Tony Stark, Hank Pym en Mr. Fantastic. Superhelden die de Superhero Registration Act niet tekenen worden hierin opgeslagen. Het lijkt erop dat dit die gevangenis is. "Dat is waarom ik hier ben," zegt Tony Stark terwijl de gevangenis onthuld wordt. "We moeten gecontroleerd worden. Hoe het er ook uit komt te zien, ik doe mee."







Achtervolging Black Panther

Eén van de actiescènes die getoond wordt waarin Black Panther en Winter Soldier in gevecht zijn. Hier zien we hoe de Black Panther door een tunnel sprint achter Winter Soldier aan, die op een motor weg probeert te vluchten. Tevergeefs, want T'Challa haalt hem in.









Tony Stark vs. The Winter Soldier

Een moment waarop Tony Stark en de Winter Soldier tegenover elkaar staan. Tony draagt een Iron Man-handschoen die zijn leven redt, want Bucky probeert hem dood te schieten. "Ik weet dat we niet perfect zijn, maar de veiligste handen zijn nog altijd die van ons," zegt Cap tegen de achtergrond van deze gebeurtenissen.







Gevallen War Machine

We zagen het al in de vorige trailer: War Machine wordt neergehaald. Of hij het overleeft weten we niet, maar in deze trailer zien we iets meer van het moment waarop hij neergehaald wordt.











Iron Man vs Captain America

"Dit hoeft niet in een gevecht te eindigen, Tony," zegt Cap tegen Tony. Die draait zich om en laat zijn blauwe oog zien. Vervolgens slaat hij Cap neer. Op de achtergrond zien we iemand zitten, vermoedelijk is dat de Winter Soldier.









Meer Winter Soldier vs. Black Panther

Vermoedelijk een voortzetting van eerder getoonde achtervolging. Op de achtergrond zien we een helikopter, waarvan we vermoeden dat dit de heli is die Captain America in de vorige trailer tegen probeerde te houden.











Grenzen macht The Vision

Er is een unieke band tussen The Vision en Scarlet Witch, vertelt Elizabeth Olsen tegen Screenrant. De twee krijgen hun macht immers van dezelfde bron, de Infinity Stone. Toch vertelden de Russo-broers tegen Collider dat de Vision zijn grenzen leert kennen. "Als hij te machtig is, heb je de rest niet meer nodig. Dus er zitten grenzen aan hem en in deze film komt hij echt achter zijn eigen grenzen."





Ant-Man vs. Iron Man

De trailer toont ook een mooi moment voor Ant-Man. Hierin zien we hoe hij over een pijl rent die Hawkeye afvuurt, en terecht komt op het pak van Iron Man. Die lijkt een groot probleem te hebben hiermee...











Crossbones tegenover Captain America

We zien in de trailer niets van Baron Zemo (Daniel Brühl), die de grote schurk zou zijn. Maar wat we wel te zien krijgen is actie tussen Crossbones (Frank Grillo) en Captain America. De twee nemen het volgens de geruchten in het begin van de film tegen elkaar op.





Captain America & Iron Man

Dit moment is een directe verwijzing naar Captain America: The First Avenger. Het lijkt erop dat Cap verliest van Iron Man, maar hij zet door. "I could do this all day" zegt Cap. Dat zegt hij ook in The First Avenger op het moment dat hij weet niet te kunnen winnen. Maar dan wordt hij geholpen door Bucky, wat ook rond dit moment van de film zal gebeuren.







De nieuwe Spider-Man

Er zitten ook wat shots van wat vermoedelijk het laatste deel van de film wordt. Team Iron Man en Team Captain America rennen op elkaar af en dan zien we de nieuwe bondgenoot van Iron Man: de nieuwe Spider-Man. Natuurlijk was dat dé onthulling van de trailer. "Hey everyone" zegt Tom Hollands Spider-Man...























NieuwsFilm

meest populair