Henry Cavill acteert niet alleen voor de kunst

De Superman-acteur geeft eerlijk toe het toch ook vooral voor het geld te doen.

Henry Cavill mag dan wel Superman zijn, maar in één van zijn recente interviews met 'Man of the World' is gebleken dat hij in het echte leven wel wat weg heeft van Bruce Wayne.

"Ik vind het een beetje eng om toe te geven, omdat ik weet dat het binnen de acteergemeenschap niet echt acceptabel is, maar ik doe het echt niet alleen voor de kunst," aldus de 32-jarige acteur. "Het verdient fantastisch en dat is iets wat ik toch ook echt heel belangrijk vind."

De acteur vind het ook niet erg om te laten weten waar hij nu eigenlijk zijn geld aan uitgeeft. "Je moet genieten van het leven!"

"Als ik geld verdien dan geef ik dat uit aan mooie dingen, of dat nou luxe vakanties zijn voor mij en mijn vrienden of dat ik iets zie in een winkel en het gewoon koop. Het is fijn om dat te kunnen doen en ik vind het fijn dat mensen zich verzorgd voelen," legt Henry uit. "Mensen gaan me echt een eikel vinden als ze dit lezen, maar reizen is geweldig zolang het maar in de eerste klas is. Ik bedoel, vliegen naar Nieuw-Zeeland in economy is gewoon vreselijk. Zeker als je lang bent. Maar eerste klas? Ik ga daar niet ingewikkeld over doen, ik ben er dol op."

De acteur speelt Clark Kent/Superman in Batman v Superman: Dawn of Justice en in DC's nieuwe Justice League projecten, maar hij heeft ook een speciaal plekje in zijn hart voor The Man From U.N.C.L.E. uit 2015. "De film werd niet slecht ontvangen, maar het had beter gekund. Iedereen waar ik mee heb gesproken vond de film geweldig," verteld de acteur. "Misschien had de marketing beter aangepakt moeten worden."

Batman v Superman: Dawn of Justice is in de Nederlandse bioscoop te zien vanaf 24 maart 2016.



NieuwsFilm

meest populair