Cinedans - Dance On Screen Festival deze maand in EYE

Cinedans - Dance On Screen Festival deze maand in EYE

Het grootste en meest diverse dansfilmfestival ter wereld.

Van 16 t/m 20 maart 2016 vindt de dertiende editie van Cinedans - Dance on Screen plaats in het Amsterdamse EYE. Dit vormt het grootste en meest diverse dansfilmfestival ter wereld.

Vijf dagen lang presenteert het festival in EYE de beste internationale dansfilms, documentaires en interactieve installaties. De vijf shorts programma’s, de selectie van ingezonden korte dansfilms vormt de ruggengraat van het festival. Dit jaar is er speciale aandacht voor films gemaakt door in Nederland werkende choreografen zoals Dunja Docic en Jelena Kostic, films waarin de beweging van de groep centraal staat en aparte dansfilms over verrassende crossovers van disciplines en genres.

Naast shorts vertoont het festival de bijzondere registratie van JOHN en de documentaires als Thin Skin over choreograaf Marco Goecke en Rare Birds over choreograaf Alexander Ekman tijdens het maken van zijn versie van beroemde ballet Het Zwanenmeer, waarvoor hij het podium van the Oslo Opera House laat onderlopen met 6000 liter water.. De speelfilm Galloping Mind van Wim Vandekeybus zal ook tijdens Cinedans voor het eerst in Nederland te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair