Leonardo DiCaprio & J.J. Abrams azen op 'Killers of the Flower Moon'

Een boekverfilming over de FBI die George Clooney ook onder handen wil nemen.

In samenwerking met Paramount Pictures trachten Oscarwinnaar Leonardo DiCaprio, regisseur J.J. Abrams en Oscarwinnende scenarist Eric Roth (Forrest Gump) de filmrechten van Killers of the Flower Moon: An American Crime and the Birth of the FBI in handen te krijgen. Het non-fictie boek is geschreven door David Grann. Vele andere mensen in Hollywood strijden ook om de rechten in een biedoorlog.

Het historische verhaal speelt zich af in het jaar 1920 en draait om de Osage-indianen die op mysterieuze wijze zijn vermoord. Men had wel hun vermoedens, de stam bevond zich op land dat rijkelijk gevuld was met olie. De zaak werd aan een gloednieuwe wetshandhavingdienst overhandigd, tegenwoordig de dag bekend als de FBI (Federal Bureau of Investigation). Het nieuwe agentschap moest tegen corruptie strijden om het misdrijf op te lossen.

Volgens ingewijden hebben DiCaprio en co. een bedrag van 2 miljoen dollar over voor de rechten. Helaas voor hen zitten George Clooney en Sony's Amy Pascal ook achter Killers of the Flower Moon aan. Mochten zij zegevieren, dan is het de bedoeling dat Clooney er een regieklus van gaat maken. Of DiCaprio in Clooney's visie past zal de toekomst uitwijzen.

Update: Alle bovengenoemde namen vissen achter het net, want Imperative Entertainment (tv-serie Heroes Reborn) heeft de filmrechten binnengehaald. De studio had er 5 miljoen dollar voor over. Met dank aan FT-gebruiker M0vieFreak.



NieuwsFilm

meest populair