Ahmed Best bevestigt Darth Jar Jar theorie

Ahmed Best bevestigt Darth Jar Jar theorie

Een fantheorie rond Star Wars: The Phantom Menace blijkt enigszins te kloppen.

Acteur Ahmed Best kennen we vooral van het toch redelijk tragische verhaal achter Jar Jar Binks. Het personage speelde een rol in Star Wars: Episode I – The Phantom Menace en is door veel fans van de franchise vervloekt. Jar Jar kreeg dan ook in de vervolgfilms een veel kleinere rol, tot grote spijt van Best, die de rol zag als een doorbraak in de motion capture technologie. In een interview met Jamie Stangroom vertelde hij over een bekende fantheorie, namelijk dat Jar Jar stiekem een Sith Lord is.

En wat blijkt? Het klopt ten dele… ”Er zit veel in dat klopt,” vertelde Best over de theorie. ”Er is zijn ook wat dingen die niet kloppen. Kan Jar Jar daarin veranderd zijn? Ik denk dat het antwoord ja is. Door de negatieve reacties, en terecht ook, stapte Lucasfilm behoorlijk af van Jar Jar. Maar veel van de invloed die ik in Jar Jar stopte reflecteerde wat al bestond in het Star Wars universum. War er een officiële Darth Jar Jar in de maak? Ik kan die vraag niet beantwoorden, dat is een vraag voor George Lucas.”

Maar: ”Er was een erg goede scène die uit de film gehaald werd omdat Jar Jar erg onpopulair was, maar het liet mij en Palpatine zien, terwijl we door een gang liepen en praatten over de plannen om het Keizerrijk te veranderen in wat het uiteindelijk geworden is. Het was een erg donkere, erg persoonlijke en stille scène, maar om de één of andere reden besloot Palpatine Jar Jar toe te vertrouwen dat hij chaos ging veroorzaken. Waar de scène ook is, het zou geloofwaardigheid van de Darth Jar Jar theorie in elk geval vergroot hebben.”

Natuurlijk is het maar de vraag of Best ons niet voor de gek houdt. De acteur heeft de afgelopen vijftien jaar zoveel kritiek gekregen voor zijn werk als Jar Jar, dat het ergens wel begrijpelijk zou zijn. Hieronder de video waarin Best uitlegt hoe het zit.



NieuwsFilm

meest populair