Officieel: 'Indiana Jones 5' verschijnt in 2019!

Officieel: 'Indiana Jones 5' verschijnt in 2019!

Zowel Steven Spielberg als Harrison Ford keert terug.

Na jaren van geruchten is eindelijk de kogel door de kerk: er komt een officieel een vijfde deel in de Indiana Jones-reeks. Dit heeft Alan Horn, de grote man bij Walt Disney Studios, via een persbericht bekendgemaakt. Het nog titelloze Indiana Jones 5 staat gepland voor 19 juli 2019. Regisseur Steven Spielberg en titelheld Harrison Ford keren terug.

"Indiana Jones is een van de grootste helden in de filmgeschiedenis. We kunnen niet wachten hem terug te brengen naar het witte doek in 2019," aldus Horn. "Het komt zelden voor om zo'n perfecte mix te hebben, met een regisseur, producenten, acteur en rol. En we zijn ontzettend opgewonden om aan dit avontuur te beginnen, met Harrison en Steven."

Ook producenten Kathleen Kennedy en Frank Marshall keren terug. De naam George Lucas wordt niet genoemd in het officiële persbericht. Ook hij was betrokken bij eerdere delen, bestaande uit Raiders of the Lost Ark (1981), Indiana Jones and the Temple of Doom (1984), Indiana Jones and the Last Crusade (1989) en het recentere Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008). Gezamenlijk brachten de films bijna $2 miljard op aan de wereldwijde bioscoopkassa's.



NieuwsFilm

meest populair