Man (36) bekent diefstal naaktfoto's beroemdheden

Man (36) bekent diefstal naaktfoto's beroemdheden

De foto's van onder andere Jennifer Lawrence werden in 2014 online gezet.

Een 36-jarige man uit Pennsylvania (VS) heeft bekent naaktfoto's te hebben gestolen van tientallen beroemdheden. Middels phishing verkreeg hij illegaal toegang tot meer dan honderd Apple en Google accounts.

Volgens de pers is de man, Ryan Collins, dinsdag aangeklaagd voor computerfraude. Collins heeft een verklaring ondertekend waarin hij aangeeft schuldig te zijn. Er wordt verwacht dat hij achttien maanden de gevangenis in moet voor de fraude.

Advocate Eileen M. Decker heeft in een verklaring laten weten dat Collins minstens 50 iCloud-accounts en 72 Google-accounts, die voornamelijk van vrouwelijke beroemdheden waren, heeft gehackt. Echter is er nog geen bewijs gevonden dat de man de naaktfoto's ook daadwerkelijk op het internet heeft geplaatst.

"Door het illegaal verkrijgen van toegang tot de intieme details van het privéleven van diverse personen, heeft Mr. Collins hun privacy geschonden. Deze schending heeft blijvende schade veroorzaakt," aldus David Bowdich, de Assistent-Director van de FBI's Los Angeles Field Office.

Jennifer Lawrence was één van de slachtoffers van Ryan Collins. Vorig jaar liet zij in een interview met Vogue weten "kapot" te zijn van de gelekte naaktfoto's. Lawrence maakte de naaktfoto's voor haar toenmalige vriend, acteur Nicholas Hoult. "Het was alleen maar pijn, en geen winst," vertelde de actrice.



NieuwsFilm

meest populair