Church speelt Spider-Man villain

Het carrièreverloop van Thomas Haden Church is opmerkelijk. De acteur kreeg in de jaren '90 enige bekendheid door zijn rollen in de televisieseries Wings en Ned and Stacey, maar de filmrollen die hij daarna speelde waren niet echt noemenswaardig.

De Texaan leefde de afgelopen dan ook voornamelijk rustig op zijn ranch, totdat regisseur Alexander Payne (About Schmidt) hem vroeg voor de rol van de verlopen acteur Jack in Sideways. De film werd lovend ontvangen, kreeg vijf Oscar-nominaties (één voor Church), waarvan er één werd verzilverd.

De carrière van Church staat sindsdien in de hoogste versnelling, en de aanbiedingen vliegen hem om de oren. Een van de resultaten daarvan is inmiddels bekend: Church zal de nog onbekende tegenstander van Tobey Maguire spelen in Spider-Man 3. Regisseur Sam Raimi:

[eng]"In addition to the ongoing relationship between Peter Parker and M.J., these films are driven by the great actors who have brought our villains to life. Thomas Haden Church will be a fantastic and challenging new nemesis, and we all look forward to working with him."[/eng]
De derde Spider-Man staat gepland voor 2007.

Update
Er gaan geruchten dat Church de rol van Eddie Brock / Venom zal spelen.



NieuwsFilm

meest populair