Speelduur bekend voor R-rated versie 'Batman v Superman: Dawn of Justice'

Speelduur bekend voor R-rated versie 'Batman v Superman: Dawn of Justice'

Plus: zes nieuwe clips, de muziek, een B-Roll en de vermoedelijke break-even opbrengst is $800 miljoen.

Over exact een week hebben de meeste die-hard superheldenfilm-fans Batman v Superman: Dawn of Justice al gezien en waarschijnlijk kijken zij alweer uit naar de reeds aangekondigde R-rated versie van de film van Zack Snyder. De regisseur en zijn vrouw, tevens producent, Deborah Snyder gaven details prijs over de stevigere versie.

Online was iedereen zo van 'Oooh, dit doen ze vanwege Deadpool,' en wij moesten lachen. We hebben het niet verleden week opgenomen en we hebben de versie ook niet verleden gemonteerd," aldus Deborah Snyder.

Het blijkt dat voor de Snyders de bioscoopversie niet intens genoeg was, maar ze wisten ook dat hun versie de bioscoop niet zou halen met de door Warner Bros. gewenste PG-13 rating. "Het waarom de Dvd-versie een half uur langer duurt is omdat we er beelden uit hebben moeten halen voor de leeftijdsclassificatie," aldus regisseur Zack Snyder. "Ik dacht gelijk 'Cool, dan kan ik deze in de director's cut verwerken.' Dit hebben we niet van tevoren bedacht. Ik heb het materiaal gewoon opnieuw verwerkt en toen beoordeelde de MPAA gelijk R-rated. Het is overigens geen harde R. Er is geen naakt. Er is wat meer geweld. Het gaat iets over het randje."

De bioscoopversie van Dawn of Justice duurt officieel 2 uur en 31 minuten, uiteraard inclusief aftiteling en dergelijke. Tel hier een extra half uur aan beeldmateriaal bij op en dan weten we dat de "R-rated Director's Cut" zo'n 3 uur duurt.

De versie die we als eerste te zien krijgen, zal overigens flink wat dollars moeten gaan opleveren. Volgens Variety kostten de productie en marketingactiviteiten bij elkaar zo'n $400 miljoen. Aangezien circa de helft van de wereldwijde opbrengst terugkeert naar de studio, zal er mondiaal minimaal $800 miljoen opgehaald moeten worden om uit de kosten te komen. Overigens zal Warner Bros. ook fors gaan profiteren van allerlei sponsordeals en merchandiseverkopen, dus het financiële succes kan zeker niet alleen opgehangen worden aan de wereldwijde omzet aan de bioscoopkassa.

Hieronder een opvallende nieuwe foto uit de film, waarop we Superman (Henry Cavill) bezig zien.



Wil je meer weten over de muziek in de film, van Hans Zimmer en onze eigen Junkie XL, check dan onderstaande video:



Ook is er zeer aardige B-Roll video online verschenen, met beelden van achter de schermen. We vermelden het er maar even bij. Deze kan zowaar nog spoilers bevatten.



En als klap op de vuurpijl hieronder de zes nieuwe clips uit de superheldenfilm die vanaf donderdag 24 maart in de Nederlandse IMAX/3D bioscopen te zien is.








NieuwsFilm

meest populair