Angelina Jolie bezoekt Syrische vluchtelingen

Angelina Jolie bezoekt Syrische vluchtelingen

Het bezoek van de actrice ging niet onopgemerkt voorbij.

Actrice en U.N. Ambassadrice Angelina Jolie heeft enkele dagen geleden diverse vluchtelingenkampen bezocht. Het bezoek van de actrice ging niet onopgemerkt voorbij. Tijdens de ontmoetingen werd ze omringd door vluchtelingen en journalisten.

'We kunnen de wereld niet besturen door middel van noodhulp in plaats van diplomatieke en politieke oplossingen," aldus Angelina Jolie tijdens de persconferentie in Bekaa Valley (Libanon). Honderdduizenden Syrische vluchtelingen zitten momenteel in Bekaa.

Angelina vertelde dat ze had gehoopt, vijf jaar na de opstand tegen President Bashar Assad, in Syrië te zijn om slachtoffers naar huis te brengen. Ze is van mening dat het "tragisch en schandelijk" is dat die mogelijkheid nog niet bestaat. Volgens de U.N. zijn wereldwijd momenteel meer mensen op de vlucht dan tijdens de Tweede Wereldoorlog.



Ook heeft Angelina een bezoek gebracht aan de Grieks-Macedonische grens, sprak ze met vluchtelingen in de haven van Piraeus en bezocht ze een vluchtelingenkamp in Athene. Tijdens haar gesprek met een jonge vluchteling probeerde ze uit te leggen dat ze op bezoek is om te leren, en om in gesprek te gaan met de hulporganisaties en de regering om erachter te komen wat er precies aan de hand is.



"Het is een ingewikkelde situatie, vooral aan de grens in het noorden," zei de Griekse Premier Tspiras tegen Angelina Jolie. "Er zitten al 30.000 mensen vast in Griekenland vanwege eenzijdige acties van landen langs de Balkan-route."

NieuwsFilm

meest populair