[UPDATE] Hulk Hogan wint sekstape-rechtszaak

[UPDATE] Hulk Hogan wint sekstape-rechtszaak

De overwinning levert hem een royaal bedrag van 115 miljoen dollar op.

De laatste drie weken vond een rechtszaak plaats rondom een sekstape met Hulk Hogan (echte naam: Terry Gene Bollea) erop. Gawker Media kreeg deze in 2012 in bezit en plaatste de video van 90 secondes later online. Het heeft aardig wat ellende opgebracht voor de 62-jarige Amerikaan, die zijn banden met het World Wrestling Entertainment zag verdwijnen toen de worstelaar in opspraak kwam wegens het toepassen van het N-woord.

In 2013 klaagde Hogan de makers van Gawker aan, hij eiste een bedrag van 100 miljoen dollar plus bestraffende schadevergoedingen. Dit lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen, want de juryleden in Florida hebben na een overlegging van 6 uur besloten dat Hogan's privacy geschonden is en stelden hem in het gelijk. Volgens diverse websites zal de oud-worstelaar een bedrag van 115 miljoen dollar ontvangen, hoewel advocaten vermoeden dat de helft daarvan uitgegeven zal worden aan juridische kosten.

De rechtszaak was een zware voor Hogan, die op grond van berichten moest huilen tijdens zijn getuigenverklaring. Hij getuigde zich "volledig vernederd" en "geschrokken" te voelen toen hij de expliciete video zag, waarvan 9 secondes daadwerkelijk toegewijd zijn aan geslachtsgemeenschap en de rest van de opname opgevuld wordt met racistische uitspraken.

Over zijn dochter Brooke (die met een donkere jongeman uitging) hoorden we hem zeggen: "Als ze een nikker moet wippen, laat 'r dan met een nikker van 2,5 meter trouwen die 100 miljoen dollar waard is!" Hogan liet eveneens weten over zijn uitspraak in hetzelfde filmpje: "We zijn allemaal wel een beetje racistisch." Acteur Dwayne Johnson, die teleurgesteld was in Hogan's woorden, gaf later desondanks toe dat we allemaal wel iets slechts hebben gezegd.

De sekstape was in het geheim opgenomen door radiopresentator Bubba the Love Sponge Clem, geboren Todd Alan Clem. Hogan deelde immers het bed met diens vrouw, terwijl ze goede vrienden waren. Wie de onthullende beelden heeft uitgelekt blijft vooralsnog een mysterie. Op de website van Gawker hebben zo'n 2,5 miljoen mensen naar 't filmpje gekeken, voordat het eraf gehaald werd.

Update: Maandag hebben de juryleden, na een overleg van 3 uur, besloten dat Hogan een extra 25 miljoen dollar in bestraffende schadevergoedingen ontvangt. 10 Miljoen dollar van dit bedrag moet betaald worden door de oprichter van Gawker Media, Nick Denton.



NieuwsFilm

meest populair