'Before Love' wint grote prijs op Holland Animation Festival

'Before Love' wint grote prijs op Holland Animation Festival

De Nijmeegse rockband De Staat won de Grand Prix voor Nederlandse animatie met zijn videoclip bij het nummer 'Witch Doctor'.

De korte film Before Love van de Russische Igor Kovalyov won op het 19e Holland Animation Film Festival de Grand Prix in de categorie narratief. De uitreiking hiervan vond zondagavond plaats in het Utrechtse Louis Hartlooper Complex.

“De juryleden waren unaniem in hun beslissing," meldde het juryrapport. "Dit is een meesterwerk – een copieus feestmaal van golvend licht en texturen dat een verrukkelijk ambigu verhaal vertelt. Het roept evenveel vragen als antwoorden op.”

Tochka, Kazue Monno en Takeshi Nagata ontvingen de Grand Prix shorts in de categorie non-narratief voor hun film Track. Jan Bultheel won de Grand Prix voor zijn feature film [/i]Cafard[/i] en Edmond van Nina Gantz werd uitgeroepen tot beste internationale studentenfilm.

De Nijmeegse rockband De Staat won de Grand Prix voor Nederlandse animatie met zijn videoclip bij het nummer Witch Doctor. “Als goede kunst gaat om het losmaken van gevoelens," aldus de jury. "dan is dat precies wat Witch Doctor is. Daarom loven we de Grand Prix uit aan Floris Kaayk en Studio Smack.”



NieuwsFilm

meest populair