Blu-Ray Review: The Green Inferno

Blu-Ray Review: The Green Inferno

Basic uitgave van een shockerende kannibalenfilm.


Regie: Eli Roth | Cast: Lorenza Izzo (Justine), Ariel Levy (Alejandro), Daryl Sabara (Lars), Aaron Burns (Jonah), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Bioscooprelease: 5 november 2015 | FilmTotaal recensie: The Green Inferno

Filmmaker Eli Roth weet met zijn films doorgaans goed te shockeren en met zijn meest recente titel The Green Inferno is dat niet anders. De vraag bij de films van Roth is steeds weer de vraag: weet hij een bepaald niveau te halen. Net als bij zijn andere recente titel Knock Knock blijft het geheel op een te mager niveau hangen en overheerst de noodzaak om schokkende beelden te tonen.

Het resulteerde in een zwak tot mager ontvangst en in de bioscoopzalen deed de kannibalen-horrorfilm het zelf nog zwakker. Het is maar goed dat Roth het productiebudget altijd beperkt houdt (of moet houden). Remain in Light bracht The Green Inferno - de film die overigens al sinds 2013 op de plank lag - onlangs uit op Blu-ray.

Synopsis

Een groep studentenactivisten reist af van New York City naar de Amazone om daar een uitstervende stam in de jungle te redden. In plaats van een reddingsactie worden de studenten door de inboorlingen gegijzeld en moeten zij strijden voor hun eigen leven.



Waardering

Op Rotten Tomatoes is The Green Inferno verre van "fresh" met 35 procent. De IMDb noteert een bijna even zo zwakke 5,5 na ruim 17 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de horrorfilm met een betere 6,5 (Stem zelf). FT-recensent Jan Roselaar kwam tot twee sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

Dit was toch echt een "gore" horror. Had er niets van verwacht.. helemaal niets zelfs. Maar heeft mij toch laten shockeren. - Rebel1984

Box Office

Het productiebudget van The Green Inferno bedroeg zo'n $5 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende de horrorfilm een zwakke $3,5 miljoen en eindigde op een niet veel betere $7,2 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op $12,6 miljoen. De opbrengst in Nederland is onbekend.

[/url]
Film: The Green Inferno | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2016 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels, Frans DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | Extra's: geen | EAN: 9789461874375 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Remain in Light

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van The Green Inferno zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor de krachtige [url=http://www.impawards.com/2015/visit.html]filmposter
, waarop uiteraard toch even verwezen moet worden naar Roths successen Hostel en Cabin Fever.

Beeld & geluid

Van Remain in Light zien we doorgaans niet zo heel veel Blu-ray uitgaven. De distributeur weet echter wel een prima beeldkwaliteit af te leveren. De kleurrijke film doet zeer natuurlijk aan en samen met een prima scherpte zorgt deze HD-uitgave voor prima visueel kijkgenot. Ook de meer donkere scènes behouden prima de details, waardoor de horror in de nachtelijke scènes ook prima is te volgen is. De DTS-HD geluidstrack doet niet veel onder aan de beeldkwaliteit. Het geluid wordt prima verdeeld over de surround speakers en laat ook de nodige surround jungle-geluiden horen.

Bonusmateriaal

De film heeft geen hoofdmenu en start na de taalkeuze gelijk met afspelen van de hoofdfilm. Er zijn dus ook geen trailers te zien. Dit maakt het geheel weer erg primitief. Buitenlandse uitgaven bevatten wel wat extra's, waaronder audiocommentaar met cast en crew.

Voor de mensen die graag bloed zien vloeien; op een erg basic Blu-ray uitgave

Voor wie kan genieten van het type film die Roth maakt, kan zich waarschijnlijk ook prima vermaken met The Green Inferno. Na een basic personage- en verhaalopbouw gaat de film snel over in een aaneenschakeling van gruwelijke beelden die niet bestemd zijn voor mensen met een zwakke maag. De after credit scène bereidt ons voor op een The Green Inferno-vervolg; Beyond the Green Inferno moet in 2018 verschijnen. De regie ligt echter niet in handen van Roth, die nog zoekende lijkt naar zijn volgende regieklus.

Deze Blu-Ray uitgave is netjes wat betreft het beeld en geluid, maar laat helaas geen extra's zien. Hieronder de online featurette 'Meet the Villagers':


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair