Josh Lucas, Adam Scott & Juno Temple in 'The Most Hated Woman in America'

Josh Lucas, Adam Scott & Juno Temple in 'The Most Hated Woman in America'

Melissa Leo speelt de titelrol in de Netflix-film.

Netflix is goed op dreef met het produceren van films. Één van hun aankomende titels is The Most Hated Woman in America, een waargebeurd verhaal over Madalyn Murray O'Hair. Zij was een activiste die voor het atheïsme opkwam en zodoende heel wat mensen op de kast jaagde, wat afschuwelijk voor haar afliep. O'Hair zal door Melissa Leo gespeeld worden, zij en Peter Fonda zijn al een tijdje met het project verbonden. Nu bericht The Hollywood Reporter dat een drietal nieuwe namen ook in het drama te zien zullen zijn: Josh Lucas, Adam Scott en Juno Temple.

O'Hair was de grondlegger van de non-profit organisatie American Atheists, die in 1963 opgericht werd. De instantie komt op voor de burgerlijke vrijheden van atheïsten, mensen die geloven dat er geen almachtige God is. Een geliefde persoon was O'Hair dus niet, maar zij kwam op voor haar zoon William die in 1959 gedwongen werd om godsdienst op school te volgen en door zijn leraren getreiterd werd omdat hij de lessen niet bij wilde wonen.

Daarom pleitte ze later bij het hooggerechtshof om o.a. het bidden op openbare scholen op te heffen. Ironisch genoeg keerde William zich tot het Christendom in 1980. Vijftien jaar later vond er iets ijzingwekkends plaats: O'Hair, haar andere zoon Jon en William's dochter Robin werden door drie mannen ontvoerd, vermoord en verminkt. Één van hen was David Roland Waters, een veroordeelde misdadiger die onder voorwaarden in vrijheid gesteld was. Voorheen was hij lid van de American Atheists. Samen met medecriminelen Gary Karr en Danny Fry voerde Waters de daden uit.

De bovengenoemde namen worden overigens vergezeld door andere acteurs, zoals Vincent Kartheiser, Rory Cochrane, Sally Kirkland, Michael Chernus, Anna Camp en Alex Frost. De film wordt geregisseerd door Tommy O'Haver (Ella Enchanted), samen met Irene Turner (An American Crime) pende hij het scenario. De opnames beginnen deze week in Los Angeles. Vermoedelijk komt The Most Hated Woman in America nog dit jaar uit.



NieuwsFilm

meest populair